Saltimbocca af kylling i tomatsauce

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

Kyllingesaltimbocca med tomatsauce og masser af grøntsager. Server med fuldkornspasta, og du har et velsmagende måltid der egner sig både til hverdag og fest.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g cherrytomater i halve

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornspasta - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg champignonerne i ca. 3 min. og tag dem op. Flæk hver kyllingefilet så du får 2 flade kyllingefileter af hver (i alt 8 stykker). Del også skinkeskiverne midt over, så du har 8 stykker. Læg et stykke parmaskinke og lidt basilikumblade på hvert kyllingestykke og drys med salt og peber. Fold over og hold dem sammen med tandstikkere. Lad resten af smørret blive gyldent i sauterpanden. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Kom champignonerne tilbage i panden og hæld pastasaucen henover. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.

Fordel tomaterne over saltimboccaen og pynt med basilikum. Server straks sammen med nykogt pasta.

Tips

Fjern tandstikkerne inden du serverer - eller gør opmærksom på at de er der. Gem lidt af kogevandet fra pastaen og kom det evt. i pastasaucen, hvis du ønsker den lidt tyndere.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,4 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: