Sauce tartare - kold krydret sauce

Bedømmelse

(20 vurderinger)

1 timer

Brug denne lækre sauce, som tilbehør til dit kød eller blot som fyld i den bagte kartoffel

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • kapers
  • klippet frisk karse

Hertil

  • 500 g stegt kød eller fisk, fx rødspætter eller kold okseculotte
  • 1 kg kartofler
  • 600 g blandede grøntsager

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom æggene i koldt vand og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Lad æggene køle af og pil dem. Hak æg, syltede agurker og kapers fint og vend det sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Rør forsigtigt saucen igennem og smag den til. Anret saucen i en skål.

Tip

Sauce tartare er også velegnet som fyld i bagte kartofler.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Her skal der tør hvidvin på riesling-druen på banen, fx fra Alsace og gerne grand cru. Insisterer du på rødvin, så væg en fleurie Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk