Savarin - fyldt, fransk dessertkage
6 timer
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra Frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.
Ingredienser
|
½ dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
½ dl
Vand
|
|
|
10 g
Gær
|
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
2
Æg
|
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
|
50 g
Smør i mindre stykker
|
Sukkerlage med rom
|
2 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
350 g
Sukker (ca. 4 dl)
|
|
|
1½ dl
Rom eller orangelikør
|
Frugt
|
4
Appelsiner i halve skiver (ca. 600 g)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sukker
|
|
|
2 dl
Kerner fra granatæble fra 1 stort granatæble
|
Tilbehør
|
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum - eller ¼ liter creme fraiche 18%
|
|---|
Sådan gør du
Sukkerlage med rom
Frugt
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen. Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.
Kagen kan fryses uden sukkerlage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
834 kJ / 199 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 2 g |
| Fedt: | 6,6 g |
| Kulhydrat: | 28,8 g |
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.