Savarin - fyldt, fransk dessertkage

6 timer
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Savarin - fyldt, fransk dessertkage

Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra Frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.

Ingredienser

½ dl Mælk
½ dl Vand
10 g Gær
4 spsk Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
50 g Smør i mindre stykker

Sukkerlage med rom

2 dl Vand
350 g Sukker (ca. 4 dl)
1½ dl Rom eller orangelikør

Frugt

4 Appelsiner i halve skiver (ca. 600 g)
1 spsk Sukker
2 dl Kerner fra granatæble fra 1 stort granatæble

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum - eller ¼ liter creme fraiche 18%

Sådan gør du

  • Kom mælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, vaniljekorn og æg.
  • Kom mel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Fordel smørret på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Slå dejen godt igennem til smørret er fordelt.
  • Kom dejen i en smurt randform (ca. 1½ liter).
  • Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 45 min. og bag den midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad kagen blive i formen.

Sukkerlage med rom

  • Bring vand og sukker i kog i en gryde.
  • Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring, til der er ca. 3½ dl.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt rom.
  • Prik kagen tæt med fx en kødnål og hæld den varme sukkerlage over.
  • Vend, efter ca. 10 min., kagen over på et fad. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 3 timer.

Frugt

  • Drys appelsinskiverne med sukker og lad dem trække tildækket i ca. ½ time.
  • Læg ved serveringen appelsinskiverne midt i kagen og pynt med granatæblekerner.

Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen. Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.

Kagen kan fryses uden sukkerlage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18469 kJ / 4414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

834 kJ / 199 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4 % 2 g
Kulhydrat: 58,8 % 28,8 g
Fedt: 29,4 % 6,6 g
Alkohol: 7,8 %
Relateret video Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/savarin---fyldt-fransk-dessertkage/