Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce
60+ min

Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce

Sæt tænderne i moderne mormormad! Fyldt hvidkål er nemlig en skøn klassisk ret, du her får i en opdateret version med masser af smag i farsen og en sprød råkostsalat som tilbehør.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce

Sæt tænderne i moderne mormormad! Fyldt hvidkål er nemlig en skøn klassisk ret, du her får i en opdateret version med masser af smag i farsen og en sprød råkostsalat som tilbehør.

Antal portioner
  • 8 blade hvidkål (ca. 250 g)

Fyldte hvidkålspakker

  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 75 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 2 spsk grofthakkede kapers

Råkost

  • 200 g fintstrimlet hvidkål
  • 4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 25 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk koldpresset rapsolie

Kaperssauce

Tilbehør

  • 800 g kartofler - kogte

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Tag 8 af de yderste blade af hvidkålen og vask dem. Bring ca. 2 liter vand i kog i en stor gryde og kog bladene i ca. 4 min. Tag dem op og dup dem tørre.

Fyldte hvidkålspakker

Rør det hakkede kød med salt og peber. Vend æg, mel og dernæst mælk i. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend farsen godt sammen. Del farsen i 8 portioner og rul dem ind i de kogte hvidkålsblade. Læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad og bag dem midt i ovnen.

Råkost

Bland hvidkål, gulerødder og de øvrige ingredienser sammen. Stil råkosten tildækket indtil serveringen.

Kaperssauce

Bring saucen i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Tilsæt kapers og server saucen til hvidkålspakker, kartofler og råkost. Pynt med persille.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 25 %
Print