Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce

1 time 25 min
Arbejdstid: 45 min
Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce

Sæt tænderne i moderne mormormad! Fyldt hvidkål er nemlig en skøn klassisk ret, du her får i en opdateret version med masser af smag i farsen og en sprød råkostsalat og kaperssauce som tilbehør.

Ingredienser

8 Blade hvidkål (ca. 250 g)

Fyldte hvidkålspakker

400 g Hakket grise- og kalvekød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1 dl Mælk
75 g Finthakkede soltørrede tomater
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
4 Små knuste fed hvidløg
1 dl Finthakket bredbladet persille
2 spsk Grofthakkede kapers

Råkost

200 g Fintstrimlet hvidkål
4 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
25 g Finthakkede soltørrede tomater
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Koldpresset rapsolie

Kaperssauce

½ liter Mælkesauce
4 spsk Kapers

Tilbehør

800 g Kartofler - kogte

Pynt

Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tag 8 af de yderste blade af hvidkålen og vask dem.
  • Bring ca. 2 liter vand i kog i en stor gryde og kog bladene i ca. 4 min.
  • Tag dem op og dup dem tørre.

Fyldte hvidkålspakker

  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Vend æg, mel og dernæst mælk i. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend farsen godt sammen.
  • Del farsen i 8 portioner og rul dem ind i de kogte hvidkålsblade.
  • Læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad og bag dem midt i ovnen ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Råkost

  • Bland hvidkål, gulerødder og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil råkosten tildækket indtil serveringen.

Kaperssauce

  • Bring saucen i kog i en tykbundet gryde under omrøring.
  • Tilsæt kapers og server saucen til hvidkålspakker, kartofler og råkost.
  • Pynt med persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9594 kJ / 2293 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,2 % 8,8 g
Fedt: 29,6 % 2,6 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-hvidkalspakker-med-rakost-og-kaperssauce/