Tartarsauce

Tartarsauce

1 time
Tartarsauce eller sauce tartar er en remouladelignende dressing - som er opkaldt efter et asiatisk stammefolk, tatarerne. Den er måske mest kendt som en fish and chips sauce - men tartarsauce kan så meget andet. Her har du en opskrift på hjemmelavet sauce tartar, som både er nem at lave. Tartarsauce smager virkelig godt som tilbehør til både kød og fisk - og som fyld i en bagt kartoffel.

Sådan gør du

Tartarsauce
  • Hak æg, syltede agurker og kapers fint og vend det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Rør forsigtigt saucen igennem og smag den til. Anret tartarsaucen i en skål.

Sauce tartar er også velegnet som fyld i bagte kartofler, til nye kartofler - og som dip til grøntsagsstave.

Energiindhold for hele retten:

8064 kJ / 1927 kcal

Næringsindhold pr. 100g

296 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 38,5 % 6,7 g
Kulhydrat: 44,4 % 7,7 g
Fedt: 17,1 % 1,4 g
Mere inspiration

Klassisk engelsk livret - kan sagtens laves i et dansk køkken.

Fish and chips
1 time
Fish and chips
(41)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Tartarsauce
3 Hårdkogte, pillede æg
6 Syltede agurker
3 spsk Kapers uden lage
2 tsk Fintrevet løg
1 dl Klippet frisk karse
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2½ dl Fraiche
Pynt
Kapers
Klippet frisk karse
Hertil
500 g Stegt kød eller fisk, fx rødspætter eller kold okseculotte
1 kg Kartofler
600 g Blandede grøntsager
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk