Savojkål med tatarsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Her serverer vi tatarsaucen til savojkål, men den kan pifte alle mulige forskellige grøntsager op med masser af smag. Fx bagte kartofler eller rodfrugter, kogt blomkål eller sprøde grønne salatblade.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ renset savojkål (ca. 550 g)

Tatarsauce

  • 3 spsk Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 2 spsk dijonnaise
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 hårdkogte æg i små tern
  • 4 spsk grofthakkede kapers
  • 2 spsk hakkede friske dildkviste

Pynt

  • frisk dildkvist

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kom savojkålen i og bring atter i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - vend forsigtigt kålen en gang undervejs. Hæld vandet fra og skyl savojkålen i koldt vand, til du kan røre ved den. Del savojkålen i 8 både og lad dem dryppe af i et dørslag over en skål, i køleskabet.

Tatarsauce

Rør flødefraice, dijonnaise, olie, eddike, salt og peber sammen. Vend æg, kapers og dild i salatsaucen. Smag til - tatarsaucen er kraftig i smagen.

Anret de afdryppede, lune eller kold savojkålsbåde i et fad, pynt med dild og server sammen med tatarsaucen.

Tip

Tatarsaucen smager også dejligt til bagte kartofler, rodfrugter, knoldselleri eller blomkål. Eller til sprøde grønne salatblade - kun fantasien sætter grænser.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag