Sejfilet med thaifløde og fuldkornsnudler

30 min
Tilberedningstid: 20 min
Sejfilet med thaifløde og fuldkornsnudler

En hurtig, sund og nem fiskeret med strejf af østens aromaer.

Ingredienser

300 g Tørrede fuldkornsnudler
½ kg Sejfilet
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Thai fløde

¼ liter Madlavningsfløde
2 dl Kokosmælk
1 spsk Limeskal (usprøjtet)
1 spsk Grøn karrypasta
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 dl Vand
¾ tsk Groft salt
300 g Broccoli i små buketter
300 g Porrer i tynde skiver

Pynt

Limefrugter i både
Frisk koriander

Sådan gør du

Nudler

  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe godt af og kom dem i bunden af et ildfast fad (ca. 30 x 40 cm).

Fisken

  • Del fisken mindre stykker og læg dem ovenpå nudlerne. Drys med salt og peber.

Thaifløde

  • Kog fløde, kokosmælk, limeskal, grøn karry, ingefær, vand og salt sammen i en stor gryde. Kog fløden op.

Grøntsagerne

  • Kom broccoli og porrer i den varme thaifløde. Kog grøntsagerne ca. 2 min. Fordel grøntsagerne og thaifløden over fisken.
  • Bag fiskefadet midt i ovnen i ca. 20 min. ved 150° - varmluft.

Ved serveringen

  • Pynt fiskefadet med limebåde og friske koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9707 kJ / 2320 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 28,4 % 7,7 g
Kulhydrat: 48,3 % 13,1 g
Fedt: 23,3 % 2,9 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sejfilet-med-thaiflode-og-fuldkornsnudler-/