Sejfilet med thaifløde og fuldkornsnudler

30 min
Tilberedningstid: 20 min
Sejfilet med thaifløde og fuldkornsnudler

En hurtig, sund og nem fiskeret med strejf af østens aromaer.

Ingredienser

300 g Tørrede fuldkornsnudler
½ kg Sejfilet
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Thai fløde

¼ liter Madlavningsfløde
2 dl Kokosmælk
1 spsk Limeskal (usprøjtet)
1 spsk Grøn karrypasta
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 dl Vand
¾ tsk Groft salt
300 g Broccoli i små buketter
300 g Porrer i tynde skiver

Pynt

Limefrugter i både
Frisk koriander

Sådan gør du

Nudler

  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe godt af og kom dem i bunden af et ildfast fad (ca. 30 x 40 cm).

Fisken

  • Del fisken mindre stykker og læg dem ovenpå nudlerne. Drys med salt og peber.

Thaifløde

  • Kog fløde, kokosmælk, limeskal, grøn karry, ingefær, vand og salt sammen i en stor gryde. Kog fløden op.

Grøntsagerne

  • Kom broccoli og porrer i den varme thaifløde. Kog grøntsagerne ca. 2 min. Fordel grøntsagerne og thaifløden over fisken.
  • Bag fiskefadet midt i ovnen i ca. 20 min. ved 150° - varmluft.

Ved serveringen

  • Pynt fiskefadet med limebåde og friske koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9707 kJ / 2320 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 28,4 % 7,7 g
Kulhydrat: 48,3 % 13,1 g
Fedt: 23,3 % 2,9 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

https://www.arla.dk/opskrifter/sejfilet-med-thaiflode-og-fuldkornsnudler-/