Semidried cherrytomater

2 timer 30 min
Arbejdstid: 20 min
Semidried cherrytomater

Tomaterne smager dejligt til skimmelost samt til mellemlagret og lagret gul ost. Prøv dem også i en salat.

Ingredienser

250 g Cherrytomater

Krydderolie

3 Fed hvidløg
2½ spsk Frisk timian
1 dl Olivenolie
2 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomater

  • Halver cherrytomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad.

Krydderolie

  • Kom hvidløg og timian i en lille hurtighakker og hak i ca. 30 sek.
  • Tilsæt olien og hak i yderligere ca. 30 sek.
  • Drys tomaterne med sukker, salt og peber og dryp krydderolien over.
  • Bag tomaterne midt i ovnen ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.

Tomaterne kan opbevares i køleskabet i ca. 14 dage. Læg evt. tomaterne i et glas og dæk med olivenolie. Tomaterne er gode til skimmelost, fx en rødkit og til mellemlagret og lagret gul ost. Du kan også bruge tomaterne til bruschetta, i salater og til kødretter. Olien er også god til at dyppe brød i.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3683 kJ / 880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1004 kJ / 240 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 1,3 % 0,8 g
Kulhydrat: 8 % 4,7 g
Fedt: 90,7 % 24,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/semidried-cherrytomater/