Semidried cherrytomater
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Tomaterne smager dejligt til skimmelost samt til mellemlagret og lagret gul ost. Prøv dem også i en salat.
Ingredienser
|
250 g
Cherrytomater
|
|---|
Krydderolie
|
3
Fed hvidløg
|
|
|---|---|
|
2½ spsk
Frisk timian
|
|
|
1 dl
Olivenolie
|
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tomater
Krydderolie
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tomaterne kan opbevares i køleskabet i ca. 14 dage. Læg evt. tomaterne i et glas og dæk med olivenolie. Tomaterne er gode til skimmelost, fx en rødkit og til mellemlagret og lagret gul ost. Du kan også bruge tomaterne til bruschetta, i salater og til kødretter. Olien er også god til at dyppe brød i.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1004 kJ / 240 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 0,8 g |
| Fedt: | 24,6 g |
| Kulhydrat: | 4,7 g |