Sesamlaks og shiitakesauce
30 min

Sesamlaks og shiitakesauce

Sesamfrø og laks smager dejligt sammen. Shiitakesvampe kan erstattes af champignon.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sesamlaks og shiitakesauce

Sesamfrø og laks smager dejligt sammen. Shiitakesvampe kan erstattes af champignon.

Antal portioner

Shiitakesauce

  • 10 g smør
  • 100 g finthakkede shiitakesvampe (ca. 4 dl)
  • 2½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 tsk japansk sojasauce
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade eller purløg

Sesamlaks

  • 4 laksefileter
  • 10 g smør - smeltet
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk sesamfrø

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 500 g optøede, frosne ærter

Fremgangsmåde:

Shiitakesauce

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 4 min. Bland svampene med resten af ingredienserne og lad saucen trække mens laksen bager.

Sesamlaks

Fjern eventuelle ben fra laksefileten og læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Bland smør, appelsinskal og salt. Pensl laksen med smørblandingen og drys sesamfrø over. Bag laksen midt i ovnen. Server laksefileterne med shiitakesauce og kogte ris vendt med ærter.

Bagetid

12-15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print