Salat med ingrid ærter
&format=webp)
Skøn opskrift på salat med ingrid ærter! Ingrid ærter er en tørret dansk bælgfrugt, der minder om kikærter - og som kikærter skal de udblødes og koges. I denne salat bliver ingrid ærterne desuden ristet på panden med krydderier, hvilket - sammen med de saltede grøntsager - giver god smag til salaten. Salaten kan serveres til fx kød og fisk, men kan også sagtens stå for sig selv som et lækkert og let måltid, evt. serveret med dressing og brød.
Ingredienser
Dag 1
100 g
Tørrede kikærter, sirius ærter eller ingrid ærter
|
---|
Dag 2
250 g
Cherrytomater
|
|
---|---|
2
Peberfrugter
|
|
1
Agurk
|
|
½ spsk
Groft salt
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Knuste fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stærk paprika
|
|
evt. ½ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
½ tsk
Groft salt
|
1
Finthakket rødløg
|
|
---|---|
2 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
½
Citron - saften herfra
|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
De danske ingrid ærter er stadig nye på markedet og kan findes i nogle større supermarkeder, specialbutikker og på webshops. De kan erstattes af tørrede kikærter, som minder om dem - eller af 1 dåse afdryppede kikærter på dåse. De har dog ikke det samme bid, som de ærter man selv udbløder og koger. Læs mere om Ingrid ærter her,
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2861 kJ / 684 kcal
Næringsindhold pr. 100g
243 kJ / 58 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 17,9 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 54,3 % | 7,8 g |
Fedt: | 27,8 % | 1,8 g |
