Salat med ingrid ærter

11 timer
Arbejdstid: 45 min
Salat med ingrid ærter

Skøn opskrift på salat med ingrid ærter! Ingrid ærter er en tørret dansk bælgfrugt, der minder om kikærter - og som kikærter skal de udblødes og koges. I denne salat bliver ingrid ærterne desuden ristet på panden med krydderier, hvilket - sammen med de saltede grøntsager - giver god smag til salaten. Salaten kan serveres til fx kød og fisk, men kan også sagtens stå for sig selv som et lækkert og let måltid, evt. serveret med dressing og brød.

Ingredienser

Dag 1

100 g Tørrede kikærter, sirius ærter eller ingrid ærter

Dag 2

250 g Cherrytomater
2 Peberfrugter
1 Agurk
½ spsk Groft salt
1 spsk Olivenolie
2 Knuste fed hvidløg
2 tsk Stærk paprika
evt. ½ tsk Tørrede chiliflager
½ tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg
2 dl Finthakket bredbladet persille
½ Citron - saften herfra

Sådan gør du

Dag 1

  • Sæt ærterne i blød i koldt vand i min. 10 timer.

Dag 2

  • Hæld vandet fra ærterne og kog dem i frisk vand tilsat salt i ca. 20 min. - de må gerne have lidt bid.
  • Skær tomater, peberfrugter og agurk i mundrette stykker og kom dem i en skål. Drys med salt og vend godt rundt i grøntsagerne.
  • Hæld dem i en sigte og lad dem stå og trække med saltet, mens de samtidig drypper af i mindst 15 min.
  • Rist de kogte ærter i ca. 3 min. på en varm pande med olie, hvidløg, paprika, evt. chili og salt. Lad dem køle lidt af.
  • Vend grøntsagerne sammen med løg, persille, citronsaft og anret dem på en fad. Fordel de ristede ærter henover - og server.

De danske ingrid ærter er stadig nye på markedet og kan findes i nogle større supermarkeder, specialbutikker og på webshops. De kan erstattes af tørrede kikærter, som minder om dem - eller af 1 dåse afdryppede kikærter på dåse. De har dog ikke det samme bid, som de ærter man selv udbløder og koger. Læs mere om Ingrid ærter her,

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2861 kJ / 684 kcal

Næringsindhold pr. 100g

243 kJ / 58 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 17,9 % 2,6 g
Kulhydrat: 54,3 % 7,8 g
Fedt: 27,8 % 1,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-ingrid-arter/