Salat med ingrid ærter

Salat med ingrid ærter

60+ min
Skøn opskrift på salat med ingrid ærter! Ingrid ærter er en tørret dansk bælgfrugt, der minder om kikærter - og som kikærter skal de udblødes og koges. I denne salat bliver ingrid ærterne desuden ristet på panden med krydderier, hvilket - sammen med de saltede grøntsager - giver god smag til salaten. Salaten kan serveres til fx kød og fisk, men kan også sagtens stå for sig selv som et lækkert og let måltid, evt. serveret med dressing og brød.
https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-ingrid-arter/

Sådan gør du

Dag 1
  • Sæt ingrid ærterne i blød i koldt vand i min. 10 timer.
Dag 2
  • Hæld vandet fra ingrid ærterne og kog dem i frisk vand tilsat salt i ca. 20 min. - de må gerne have lidt bid.
  • Skær tomater, peberfrugter og agurk i mundrette stykker og kom dem i en skål. Drys med salt og vend godt rundt i grøntsagerne.
  • Hæld dem i en sigte og lad dem stå og trække med saltet, mens de samtidig drypper af i mindst 15 min.
  • Rist de kogte ingrid ærter i ca. 3 min. på en varm pande med olie, hvidløg, paprika, evt. chili og salt. Lad dem køle lidt af.
  • Vend grøntsagerne sammen med løg, persille, citronsaft og anret dem på en fad. Fordel de ristede ingrid ærter henover - og server.

De danske ingrid ærter er stadig nye på markedet og kan findes i nogle større supermarkeder, specialbutikker og på webshops. De kan erstattes af tørrede kikærter, som minder om dem - eller af 1 dåse afdryppede kikærter på dåse. De har dog ikke det samme bid, som de ærter man selv udbløder og koger. Læs mere om Ingrid ærter her,

Energiindhold for hele retten:

2855 kJ / 682 kcal

Næringsindhold pr. 100g

243 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 17,9 % 2,6 g
Kulhydrat: 54,4 % 7,8 g
Fedt: 27,7 % 1,8 g
Mere inspiration

En dressing lavet af salatost passer rigtig godt til denne salat.

Salatost dressing
10 min
Salatost dressing
(1)

Ingredienser

Dag 1
100 g Tørrede kikærter eller ingrid ærter
Dag 2
250 g Cherrytomater
2 Peberfrugter
1 Agurk
½ spsk Groft salt
1 spsk Olivenolie
2 Knuste fed hvidløg
2 tsk Stærk paprika
evt. ½ tsk Tørrede chiliflager
½ tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg
2 dl Finthakket bredbladet persille
½ Citron - saften herfra