Risotto med tigerrejer

Risotto med tigerrejer

45 min
Prøv denne lækre opskrift på risotto med tigerrejer, som både er nem og overskuelig. Glæd dig til at sætte tænderne i de sprødstegte tigerrejer og den cremede risotto.

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits peberfrugt og gulerødder i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op.
  • Smelt resten af smørret og svits løg og ris i ca. ½ min.
  • Hæld hvidvin ved og lad den dampe af under omrøring i ca. ½ min.
  • Tilsæt vand og salt.
  • Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 13 min.
  • Kom grøntsagerne tilbage i risottoen og lad den koge i ca. 2 min.
  • Rør ca. 75 g ost i og smag til.
  • Server resten af osten til.
  • Steg rejerne i gyldent smør ca. ½ min. på hver side.
  • Tilsæt citronsaft, salt og peber.
  • Server risottoen varm sammen med tigerrejerne.
Tips
  • Er risottoen for tør så tilsæt lidt vand.
Energiindhold for hele retten:

7375 kJ / 1763 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 24,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 35,1 % 10,1 g
Fedt: 40,2 % 5,3 g

Ingredienser

25 g Smør
1 Rød peberfrugt i korte strimler
2 Gulerødder i tynde, korte stave
1 Grofthakket rødløg
2 dl Risottoris
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
16 Rå tigerrejer med halevifte
25 g Smør
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Både af citroner (usprøjtede)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk