Skårne franske brunkager
60+ min

Skårne franske brunkager

Denne dej behøver du ikke rulle ud. Skær den i tynde skiver og læg den på bagepladen!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skårne franske brunkager

Denne dej behøver du ikke rulle ud. Skær den i tynde skiver og læg den på bagepladen!

40 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl lys sirup
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 100 g mandelsplitter
  • ½ tsk natron
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og sirup til det er lyst og luftigt. Bland krydderier, mandler, natron og mel og vend det i smørblandingen. Saml dejen, tag den ud på et meldrysset bord og tril den til en stang (ca. 25 cm). Form dejen til en firkant og pak den ind i plastfolie. Læg dejen i køleskabet i ca. et døgn. Skær stangen i tynde kager og læg brunkagerne på en plade med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen. Lad brunkagerne køle af på en bagerist.

Bagetid

12-15 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 45 %
Print