Skårne franske brunkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Denne dej behøver du ikke rulle ud. Skær den i tynde skiver og læg den på bagepladen!

Ingredienser

40 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 100 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl lys sirup
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 100 g mandelsplitter
  • ½ tsk natron
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og sirup til det er lyst og luftigt. Bland krydderier, mandler, natron og mel og vend det i smørblandingen. Saml dejen, tag den ud på et meldrysset bord og tril den til en stang (ca. 25 cm). Form dejen til en firkant og pak den ind i plastfilm. Læg dejen i køleskabet i ca. et døgn. Skær stangen i tynde kager og læg brunkagerne på en plade med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen. Lad brunkagerne køle af på en bagerist.

Bagetid

12-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: