Skindstegt sejfilet på risotto
45 min

Skindstegt sejfilet på risotto

Velsmagende italiensk klassiker - så bliver det en leg at spise fisk to gange om ugen.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skindstegt sejfilet på risotto

Velsmagende italiensk klassiker - så bliver det en leg at spise fisk to gange om ugen.

Antal portioner

Risotto

  • 200 g risottoris (ca. 2½ dl)
  • 25 g smør
  • 4 grofthakkede zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 2 dl hvidvin
  • 8 dl fiskebouillon eller -fond
  • 600 g frisk sejfilet eller torsk med skind
  • 15 g smør

Pynt

  • friske krydderurter, fx koriander, bredbladet persille m.fl.

Fremgangsmåde:

Risotto

Svits risene let af i fedtstoffet sammen med løg, hvidløg og laurbærblade - til risene er blanke. Brug altid en træske, når du laver risotto for ikke at ødelægge risene. Tilsæt hvidvin, og lad retten koge lidt ind. Tilsæt bouillon/fond - lidt ad gangen - mens du rører i risottoen. Det er en god ide, at fonden er varm, når den hældes i. Fortsæt med at røre og tilsætte fond i ca. 20 min. - eller til risene er al dente. Tag risene af varmen.

Sejfilet

Rist sejfileterne hårdt af på skindsiden i fedtstoffet i en pande. Vend fisken og læg den på en bageplade og bag den færdig i en forvarmet ovn.

Mens fisken er i ovnen, sætter du risotten tilbage på varmen.

Tilsæt persille, forårsløg, fraiche, ost, salt og peber. Smag til, risottoen skal have en grødagtig konsistens. Server risottoen i en dyb tallerken med sej ovenpå og pynt med krydderurter, der er vendt i lidt olie, salt og peber.

Risotto er en rigtig italiensk garniture til fx fisk og smager helt fortryllende. Det kræver bare, at man holder øje med retten hele tiden, så den ikke brænder på, men lad det ikke afskrække dig.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En ekstra lækker vin til denne ret vil være en chablis 1. cru eller grand cru. En bourgogne blanc vil dog også være fin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk