Skinkemignon og lun linsesalat
45 min

Skinkemignon og lun linsesalat

Det salte og det søde fra bacon og mango giver en fantastisk smag. Den mætter også dejligt!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon og lun linsesalat

Det salte og det søde fra bacon og mango giver en fantastisk smag. Den mætter også dejligt!

Antal portioner
  • 2½ dl grønne linser, fx fra Puy
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 8 skiver bacon
  • 25 g smør
  • 2 skinkemignoner (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl vand
  • 1 skrællet moden mangofrugt i små stykker
  • 1½ liter romainesalat i strimler

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Vend yoghurt, sukker, salt og peber sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i ½ time. Smag til.

Skyl linserne godt. Kog dem i bouillon ved svag varme og under låg i 18 min. eller til de er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte. Steg baconen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkemignonerne i 2 min. - brun dem på alle sider. Drys med salt og tilsæt vand. Steg kødet ved svag varme og under låg (eller alufolie) i 20 min. - vend kødet af og til. Tag skinkemignonerne op og lad dem hvile tildækket i 10 min. Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er 1 dl.

Kom de kogte linser i stegeskyen og bring det i kog. Knæk baconen i stykker og vend dem lynhurtigt i linserne sammen med mango. Tag panden af varmen og vend romainesalaten i. Spis den lune salat med kød, dressing og brød.

I stedet for skinkemignon kan du bruge kalkunbryst. Hvis du bruger et stegetermometer, skal du stege til en centrumstemperatur på 70°. Det gælder både kalkunbryst og skinkemignon.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 25 %
Print