Skinkeschnitzler i svampesauce

Skinkeschnitzler i svampesauce

45 min
Lækker skinkeschnitzel med en cremet svampesauce, stegte løg og perlebyg med æbler og persille. Lidt flere grøntsager - og masser af smag. Skinkeschnitzel er hurtig at stege og den rækker langt, når den skæres i delikate strimler.

Sådan gør du

Æblebyg
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Kog perlebyggen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.
  • Tilsæt æbler og persille og kom det i en skål - lige inden serveringen.
Schnitzler
  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun skinkeschnitzlerne, ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. - vend af og til.
  • Læg schnitzlerne i et fad og hold dem varme.
Stegte løg
  • Steg, i sauterpanden, de halve løg på skærefladen, ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Vend løgene, tilsæt vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Svampesauce
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Tilsæt fløde, teriyakisauce og honning.
  • Bring saucen i kog og smag til.
  • Skær skinkeschnitzlerne i skrå skiver, og fordel skiverne på fire tallerkner. Hæld den teriyakikrydrede svampesauce over og server sammen med æblebyg og stegte løg.

Når du skærer ned på det stegte kød, er det en god idé at servere stegte grøntsager til i stedet for. Her har vi valgt stegte løg, som er fulde af grundsmagen umami, og som giver noget af den samme tilfredshedsfølelse som kød.

Energiindhold for hele retten:

10530 kJ / 2517 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 56,1 % 14,4 g
Fedt: 27 % 3,2 g
Mere inspiration

Cremet svampesauce med fløde og portvin - uhm!

Svampesauce
15 min
Svampesauce
(5)

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Æblebyg
5 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Perlebyg (ca. 4 dl)
2 Røde æbler i små tern, fx. jonagored (ca. 250 g)
1 dl Hakket bredbladet persille
Schnitzler
2 Skinkeschnitzler (ca. 250 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
15 g Smør
Stegte løg
4 Pillede rødløg i halve (ca. 300 g)
2 dl Vand
Svampesauce
10 g Smør
450 g Champignoner i kvarte
¼ liter Madlavningsfløde
2½ spsk Teriyakisauce
1 tsk Flydende honning
Pynt
Blade af bredbladet persille