Skinkeschnitzler i svampesauce

Skinkeschnitzler i svampesauce

45 min
Lækker skinkeschnitzel med en cremet svampesauce, stegte løg og perlebyg med æbler og persille. Lidt flere grøntsager - og masser af smag. Skinkeschnitzel er hurtig at stege og den rækker langt, når den skæres i delikate strimler.

Sådan gør du

Æblebyg
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Kog perlebyggen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.
  • Tilsæt æbler og persille og kom det i en skål - lige inden serveringen.
Schnitzler
  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun skinkeschnitzlerne, ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. - vend af og til.
  • Læg schnitzlerne i et fad og hold dem varme.
Stegte løg
  • Steg, i sauterpanden, de halve løg på skærefladen, ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Vend løgene, tilsæt vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Svampesauce
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Tilsæt fløde, teriyakisauce og honning.
  • Bring saucen i kog og smag til.
  • Skær skinkeschnitzlerne i skrå skiver, og fordel skiverne på fire tallerkner. Hæld den teriyakikrydrede svampesauce over og server sammen med æblebyg og stegte løg.
Mere inspiration

Cremet svampesauce med fløde og portvin - uhm!

Svampesauce
15 min
Svampesauce
(1)
Velbekomme!
Klimatip

Når du skærer ned på det stegte kød, er det en god idé at servere stegte grøntsager til i stedet for. Her har vi valgt stegte løg, som er fulde af grundsmagen umami, og som giver noget af den samme tilfredshedsfølelse som kød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10530 kJ / 2517 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 56,1 % 14,4 g
Fedt: 27 % 3,2 g

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Æblebyg
Vand
5 dl
Groft salt
1 tsk
Perlebyg (ca. 4 dl)
320 g
Røde æbler i små tern, fx. jonagored (ca. 250 g)
2
Hakket bredbladet persille
1 dl
Schnitzler
Skinkeschnitzler (ca. 250 g)
2
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
15 g
Stegte løg
Pillede rødløg i halve (ca. 300 g)
4
Vand
2 dl
Svampesauce
Smør
10 g
Champignoner i kvarte
450 g
¼ liter
Teriyakisauce
2½ spsk
Flydende honning
1 tsk
Pynt
Blade af bredbladet persille