Skinkeschnitzler i svampe-teriyakisauce
30 min

Skinkeschnitzler i svampe-teriyakisauce

Skøn hovedret med japansk teriyakisauce der giver masser af smag til retten.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkeschnitzler i svampe-teriyakisauce

Skøn hovedret med japansk teriyakisauce der giver masser af smag til retten.

Antal portioner
  • 5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 2 rødkindede æbler i små tern, fx jonagored
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 25 g smør
  • 4 skinkeschnitzler (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tilsæt æbler og kog i yderligere ca. 5 min. Vend persille i æblerisene og kom dem i en skål - lige inden serveringen.

Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber. Lad 1 spsk af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne - 2 ad gangen - ca. ½ min. på hver side. Steg derefter alle 4 schnitzler ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Læg schnitzlerne i et fad og hold dem varme. Tør panden af.

Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i panden. Steg champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. eller til de er tørre. Tilsæt fløde, teriyakisauce og honning. Bring saucen i kog og smag til.

Hæld den teriyakikrydrede sauce over skinkeschnitzlerne og server dem sammen med æblerisene. Pynt med persillekviste.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 22 %
Print