Skinkeschnitzler i svampe-teriyakisauce

Skinkeschnitzler i svampe-teriyakisauce

30 min
Skinkeschnitzler er rigtig hurtige at tilberede, og det er sikkert en af grundene til at de er så populære. Her serverer vi skinkeschnitzlerne i en lækker sammensætning med æbleris og flødesauce med champignon, hvor japansk teriyakisauce giver masser af smag til retten. Skinkeschnitzler skal endelig ikke steges for længe, hvis du vil bevare kødet saftigt.
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/skinkeschnitzler-i-svampe-teriyakisauce/

Sådan gør du

Æbleris
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min.
  • Tilsæt æbler og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Vend persille i æblerisene og kom dem i en skål - lige inden serveringen.
Schnitzler
  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne - 2 ad gangen - ca. ½ min. på hver side.
  • Steg derefter alle 4 schnitzler ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til.
  • Læg schnitzlerne i et fad og hold dem varme.
Svampe-teriyakisauce
  • Lad smørret blive gyldent i panden.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Tilsæt fløde, teriyakisauce og honning. Bring saucen i kog og smag til.
  • Hæld den teriyakikrydrede sauce over skinkeschnitzlerne og server dem sammen med æblerisene. Pynt med persillekviste.

Du kan udskifte æbler med pærer - og/eller de brune ris med fx perlespelt.

Energiindhold for hele retten:

11797 kJ / 2820 kcal

Næringsindhold pr. 100g

517 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 18,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 48,7 % 14,8 g
Fedt: 32,5 % 4,5 g

Ingredienser

Æbleris
5 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
2 Røde æbler i små tern, fx jonagored (ca. 250 g)
1 dl Hakket bredbladet persille
Schnitzler
4 Skinkeschnitzler (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
Svampe-teriyakisauce
20 g Smør
450 g Champignoner i kvarte
¼ liter Madlavningsfløde
2½ spsk Teriyakisauce
1 tsk Flydende honning
Pynt
Blade af bredbladet persille