Skinkeschnitzler med vindruesauce

Skinkeschnitzler med vindruesauce

Skinkeschnitzler og en dejlig sauce med rødløg, porrer og vindruer. Sødmen fra vindruerne giver lidt ekstra, som spiller rigtig godt sammen med de magre skinkeschnitzler.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

4 Skinkeschnitzler (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør

Vindruesauce

1½ tsk Karry
3 Porrer i ringe (ca. 300 g)
2 Rødløg i tynde både (ca. 250 g)
¼ liter Madlavningsfløde
200 g Grønne stenfri vindruer i halve
5 dl Blade af bredbladet persille
1 tsk Groft salt

Tilbehør

3 dl Brune ris, parboiled - koges

Sådan gør du

  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne, 2 ad gangen, ca. ½ min. på hver side. Steg derefter alle 4 schnitzler ved jævn varme ca. 1 min. på hver side. Tag schnitzlerne op og hold dem varme.

Vindruesauce

  • Kom karryen i panden og rist den ved kraftig varme i ca. 15 sek. Tilsæt porrer, løg og salt og svits ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Kom fløde og vindruer i panden og bring saucen i kog. Tilsæt persille (gem lidt til pynt) og smag til. Hæld saucen over schnitzlerne og server med nykogte ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10207 kJ / 2439 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,4 % 5,7 g
Kulhydrat: 48,4 % 13,4 g
Fedt: 31,2 % 4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/skinkeschnitzler-med-vindruesauce/