Skinkeschnitzler med vindruesauce

Skinkeschnitzler med vindruesauce

Skinkeschnitzler og en dejlig sauce med rødløg, porrer og vindruer. Sødmen fra vindruerne giver lidt ekstra, som spiller rigtig godt sammen med de magre skinkeschnitzler.

Sådan gør du

  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne, 2 ad gangen, ca. ½ min. på hver side. Steg derefter alle 4 schnitzler ved jævn varme ca. 1 min. på hver side. Tag schnitzlerne op og hold dem varme.
Vindruesauce
  • Kom karryen i panden og rist den ved kraftig varme i ca. 15 sek. Tilsæt porrer, løg og salt og svits ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Kom fløde og vindruer i panden og bring saucen i kog. Tilsæt persille (gem lidt til pynt) og smag til. Hæld saucen over schnitzlerne og server med nykogte ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11055 kJ / 2642 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 21,9 % 7,6 g
Kulhydrat: 45,8 % 16 g
Fedt: 32,3 % 5,2 g

Ingredienser

Skinkeschnitzler (ca. 500 g)
4
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Smør
20 g
Vindruesauce
Madraskarry
1½ tsk
Porrer i ringe (ca. 300 g)
3
Rødløg i tynde både (ca. 250 g)
2
Madlavningsfløde
¼ liter
Stenfri, grønne vindruer i halve
200 g
Blade af bredbladet persille
5 dl
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Brune ris, parboiled - koges
240 g