Brunchglas med græsk yoghurt og frugt

Brunchglas med græsk yoghurt og frugt

60+ min
En perfekt lille brunchservering der samler yoghurten/grøden og frugtsalaten i én anretning. Serveringen består af græsk yoghurt vendt med appelsin-vaniljekogte speltkerner og med frugt på toppen. Kerne-yoghurten kan laves i god tid og alle slags frugt og bær kan bruges som topping,

Sådan gør du

  • Bring appelsinjuice, perlespelt, vaniljestang og -korn i kog i en tykbundet gryde. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet (eller i fryseren) til de er kolde. Fjern vaniljestangen.
  • Rør yoghurt sammen med honning og limesaft. Vend de kolde, kogte speltkerner i yoghurten og smag til.
  • Fordel kerne-yoghurten i 10 glas og stil dem tildækket i køleskabet til servering.
Ved servering
  • Fordel frugten på toppen af kerne-yoghurten. Pynt evt. med mynteblade og server.
Velbekomme!
Forbered i god tid

Du kan sagtens lave kerne-youghurten dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6761 kJ / 1616 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 59 % 16 g
Fedt: 28,9 % 3,6 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Appelsinjuice
2½ dl
Perlespelt (ca. 1¼ dl)
100 g
½ liter
Akaciehonning
4 spsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
Til servering
Udskåret frisk frugt, fx vindruer, mangofrugt og appelsinfileter
500 g
Evt. friske mynteblade - til pynt