Brunchglas med græsk yoghurt og frugt

Brunchglas med græsk yoghurt og frugt

60+ min
En perfekt lille brunchservering der samler yoghurten/grøden og frugtsalaten i én anretning. Serveringen består af græsk yoghurt vendt med appelsin-vaniljekogte speltkerner og med frugt på toppen. Kerne-yoghurten kan laves i god tid og alle slags frugt og bær kan bruges som topping,

Sådan gør du

  • Bring appelsinjuice, perlespelt, vaniljestang og -korn i kog i en tykbundet gryde. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet (eller i fryseren) til de er kolde. Fjern vaniljestangen.
  • Rør yoghurt sammen med honning og limesaft. Vend de kolde, kogte speltkerner i yoghurten og smag til.
  • Fordel kerne-yoghurten i 10 glas og stil dem tildækket i køleskabet til servering.
Ved servering
  • Fordel frugten på toppen af kerne-yoghurten. Pynt evt. med mynteblade og server.

Du kan sagtens lave kerne-youghurten dagen før.

Energiindhold for hele retten:

6506 kJ / 1555 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 60,8 % 15,8 g
Fedt: 30 % 3,6 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2½ dl Appelsinjuice
100 g Perlespelt (ca. 1¼ dl)
½ liter Græsk yoghurt
4 spsk Akaciehonning
2 spsk Friskpresset limesaft
Til servering
500 g Udskåret frisk frugt, fx vindruer, mangofrugt og appelsinfileter
Evt. mynteblade - til pynt