Skyr-alamande
Skyr-alamande er inspireret af julens dessertklassiker, risalamande. Grøden er kogt på perlebyg i stedet for ris, hvilket er let at have med at gøre. Skaldelene i perlebyg giver også et godt bid, som passer perfekt til de hakkede mandler. Som tilbehør til skyr-alamanden foreslår vi en hindbær-chiakompot - som du kan servere både kold og lun. Desserten er super enkel at lave og bliver bedst, hvis du forbereder grøden dagen før.
Ingredienser
Perlebyg - dagen før
|
2 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Perlebyg
|
|
|
2 dl
Mælk
|
Hindbær-chiakompot - dagen før
|
225 g
Frosne hindbær
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Honning
|
|
|
½ spsk
Chiafrø
|
Skyr alamande
|
70 g
Smuttede mandler
|
|
|---|---|
|
2 dl
Skyr med vanilje
|
Sådan gør du
Perlebyg - dagen før
Hindbær-chiakompot
Skyr-alamande
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan krydre hindbær-chiakompotten med ¼ tsk kardemomme og ¼ tsk kanel, for at give retten mere julet smag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
458 kJ / 110 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,1 g |
| Protein: | 5,2 g |
| Fedt: | 4,3 g |
| Kulhydrat: | 12,4 g |
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.