Skyr-alamande

8 timer
Arbejdstid: 30 min
Skyr-alamande

Skyr-alamande er inspireret af julens dessertklassiker, risalamande. Grøden er kogt på perlebyg i stedet for ris, hvilket er let at have med at gøre. Skaldelene i perlebyg giver også et godt bid, som passer perfekt til de hakkede mandler. Som tilbehør til skyr-alamanden foreslår vi en hindbær-chiakompot - som du kan servere både kold og lun. Desserten er super enkel at lave og bliver bedst, hvis du forbereder grøden dagen før.

Ingredienser

Perlebyg - dagen før

2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
100 g Perlebyg
2 dl Mælk

Hindbær-chiakompot - dagen før

225 g Frosne hindbær
1½ spsk Honning
½ spsk Chiafrø

Skyr alamande

70 g Smuttede mandler
2 dl Skyr med vanilje

Sådan gør du

Perlebyg - dagen før

  • Bring vand, salt og perlebyg i kog i en gryde.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. til vandet er fordampet - rør af og til.
  • Tilsæt mælken og kog kernerne ved svag varme under låg i yderligere 15 min - rør ofte i grøden.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet, til de er kolde - gerne til næste dag.

Hindbær-chiakompot

  • Kom hindbærrene i en gryde sammen med honning og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i 2-3 min.
  • Fjern skummet på toppen med en ske.
  • Mos bærrene til den ønskede konsistens med en grydeske.
  • Tag gryden af varmen og rør chiafrøene i.

Skyr-alamande

  • Hak mandler groft og vend dem med skyr og de kogte perlebyg (hold lidt tilbage til pynt).
  • Server skyr-alamanden med hindbær-chiakompot og mandler.

Du kan krydre hindbær-chiakompotten med ¼ tsk kardemomme og ¼ tsk kanel, for at give retten mere julet smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4730 kJ / 1130 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 19,2 % 5,2 g
Kulhydrat: 46,1 % 12,4 g
Fedt: 34,7 % 4,3 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-alamande/