
Små grønne pandekager med ost
1 timer
Madpandekager er en dejlig forret og du kan variere fyldet efter smag og årstid.
Ingredienser
Antal portioner
- 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
- 1/8 tsk cayennepeber
- 3 dl mælk
- 3 æggeblommer
- 50 g smeltet, afkølet smør
- 100 g kogt skinke i små tern
-
100 g revet Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% ost
- 3 spsk frisk, hakket kruspersille
- 3 æggehvider
- smør til stegning
Pynt:
- dildkviste
Tilbehør:
- fintstrimlet icebergsalat
-
1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
Sådan gør du
Sådan gør du
Bland mel og cayennepeber sammen. Tilsæt mælk, æggeblommer og smeltet smør og pisk dejen godt sammen. Lad den hvile i ca. ½ time. Tilsæt skinke, reven ost og persille. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Bag pandekagerne i gyldent smør i en lille pande (ca. 13 cm i diameter). Anret ved serveringen pandekagerne på portionstallerkener sammen med salat og fraiche.
Tip
Pandekagerne skal være tykke.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 11020 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 8,1 g
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 22 %
- Fedt: 60 %
Kilde:
Karolines Køkken®