Små krydderkager
60+ min

Små krydderkager

Små perfekte julesmåkager med smag af kanel og ingefær. Gode til en kop kaffe eller te.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små krydderkager

Små perfekte julesmåkager med smag af kanel og ingefær. Gode til en kop kaffe eller te.

ca. 120 stk.

Antal portioner
  • 200 g blødt smør
  • 375 g brun farin (ca. 6¼ dl)
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Fremgangsmåde:

Rør smør og farin godt, til blandingen bliver lys og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt bagepulver, natron, kanel, ingefær og hvedemel. Saml dejen til den er glat og smidig. Lad den stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i 2 firkanter (a ca. 36 x 40 cm). Skær hver firkant ud til 60 kager (a ca. 4 x 6 cm). Bag kagerne, ad flere gange, på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 35 %
Print