Små oksekødspakker med hot rabarberkompot
45 min

Små oksekødspakker med hot rabarberkompot

Lækre små hapsere der dyppes i hot kompot og mild hytteost.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små oksekødspakker med hot rabarberkompot

Lækre små hapsere der dyppes i hot kompot og mild hytteost.

Antal portioner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 5 finthakkede forårsløg
  • 16 plader optøet, frossen forårsrulledej - ca. 21 x 21 cm
  • 1 spsk rapsolie

Hot rabarberkompot

  • 500 g rabarber i 2 cm stykker
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk vand
  • 3 spsk sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Bland oksekød, æggeblomme, majsstivelse, ingefær og salt. Vend forårsløg i og rør farsen godt sammen. Del forårsrulledejen diagonalt til 32 trekanter. Læg ca.1 spsk af farsen midt på en dejtrekant, hvor langsiden vender mod dig selv. Kom et par dråber vand på spidserne og fold de 3 spidser ind over fyldet og rul dejen stramt om fyldet. Lav alle pakkerne og læg dem på en bageplade med alufolie. Pensl med olie og bag pakkerne midt i ovnen. Grill oksekødspakkerne lige inden serveringen.

Rabarberkompot

Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til rabarberne er kogt ud. Tilsæt chilisauce og smag rabarberkompotten til.

Vend hytteost og hakket forårsløg sammen. Anret de varme små oksekødspakker i et fad på en bund af salatblade. Server dem sammen med hytteosten og den lune eller kolde rabarberkompot.

Tip

Du kan undlade at dele forårsrulledejen og i stedet lave 16 lidt større ruller med hver 2 spsk fars i.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Grill

1-2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print