Vegetariske forårsruller
Dybstegte vegetariske forårsruller med fyld af grøntsager; svampe, kål, løg og peberfrugt. Alle grøntsager kan bruges, så brug gerne dem, du har. Det er ikke så vanskeligt at lave hjemmelavede forårsruller - prøv selv med denne opskrift. Det tager dog lidt tid, så vælg evt. at lave en stor portion, når du er i gang - og frys nogle af dem "rå". Forårsrullerne bliver dybstegt i olie, men kan også ovnsteges. Server de vegetariske forårsruller med sød chilisauce.
Ingredienser
Forårsruller - ca. 20 stk.
2 tsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1 tsk
Karry
|
|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
400 g
Finthakkede champignoner
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
400 g
Fintsnittet hvidkål eller spidskål
|
|
2 spsk
Fiskesauce
|
|
50 g
Snittede forårsløg
|
|
75 g
Finthakket rød peberfrugt
|
20 plader
Frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm)
|
---|
"Lim" til at lukke forårsrullerne
2 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2 spsk
Vand
|
Dybstegning
½ liter
Rapsolie
|
---|
Tilbehør
1 dl
Sød chilisauce
|
---|
Sådan gør du
Forårsruller
Sådan samler du forårsrullerne
Dybstegning
Forårsrullerne kan steges i ovnen. Pensl dem med olie og steg dem ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Vend dem efter 10 min.
Hvis ikke du har et termometer, kan du teste oliens temperatur ved at stege en bid lyst brød. Alternativt stikke et grillspyd eller en tandstik af træ i olien. Det skal syde omkring brødet/træet, når det kommer i olien.
Forårsrullerne kan fryses rå. Dybsteg forårsrullerne direkte fra fryseren uden at tø dem først.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22975 kJ / 5491 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1142 kJ / 273 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 2,6 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 13,3 g |
Fedt: | 77,6 % | 24 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.