Små søde kartoffelkager

Bedømmelse

(21 vurderinger)

60+ min

Der er faktisk kartoffel (den søde) i vores version af den marcipanbeklædte kartoffelkage, du måske kender fra bageren.

Ingredienser

12 stykker pr. portion

Antal portioner

Bund

  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 15 g smør - smeltet
  • 100 g mosede, kogte søde kartofler
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver

Creme

  • 4 spsk abrikosmarmelade
  • 50 g ristede mandelsplitter
  • 300 g ren, rå marcipan
  • 2 spsk kakao

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt smør og den søde kartoffel. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Tegn en firkant (ca. 18 x 24 cm) på et stykke bagepapir. Læg det på en bageplade og fordel dejen i firkanten. Bag kagebunden midt i ovnen. Vend bunden ud på en

bagerist og træk bagepapiret af. Lav en skabelon af et stykke pap (ca. 8 x 3 cm) – rund hjørnerne. Skær 12 små bunde ud af den afkølede bund, efter skabelonen.

Creme

Rør æg, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend det i cremen.

Fordel marmelade, mandelsplitter og creme på kagebundene. Stil dem i fryseren i ca. ½ time. Del marcipanen i 12 kugler og rul hver kugle ud, mellem 2 stykker bagepapir, til en tynd, oval plade (ca. 10 x 16 cm). Pak hurtigt kagerne helt ind i marcipan og vend dem i kakao, så de ligner kartofler.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Til kager med både marcipan og en del "rå" kakao skal der serveres en sød, lidt mørk vin. Sherry cream (ikke pale cream) vil være lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade