Små vandbakkelser med knækglasur

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

1 timer

Små vandbakkelser med knækglasur er en opskrift som giver en rigtig lækker dessert, som er god til både fest og hverdag. Glæd dig til at sætte tænderne i dem.

Ingredienser

32 stk.

Antal portioner

Vandbakkelser - 32 stk.

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 æg evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)

Knækglasur

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk ufarvet lagereddike

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk æggene sammen og rør, lidt efter lidt, ¾ dl i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt 32 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.

Knækglasur

Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul - rør af og til. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - i glasur - og igen i koldt vand. Glasuren skal "knække". Dyp en ske i knækglasuren og træk hurtigt tynde striber hen over vandbakkelserne. Gem "glasurperlerne" der ligger på bagepapiret.

Ved serveringen

Bland fløde og sukker og pisk det til et let skum. Tilsæt likør og smag til. Flæk vandbakkelserne og fyld hver med ca. 2 tsk flødeskum. Anret 4 vandbakkelser på hver tallerken og pynt med "glasurperlerne". Server straks.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tip

Vandbakkelserne kan i stedet pyntes med smeltet mørk chokolade.

Drikkevarer

Kølig muscat vin doux naturel fra Sydfrankrig.

Frysetips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: