Smørrebrød med paneret fisk

30 min
Smørrebrød med paneret fisk

Selvom man kan nyde smørrebrød hele året, så er dettte stykke ekstra lækkert i den danske sommer, hvor råvarerne er i sæson og det hele bare er mere sprødt, friskt og lækkert. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad. Hvorfor ikke invitere vennerne på smørrebrød næste gang?

Ingredienser

75 g Pankorasp
1 tsk Groft salt
Friskkværnet 5-peberblanding
4 Skrubbefileter (ca. 250 g)
1 Æg
25 g Smør
4 Store, tykke grønne asparges
4 skiver Rugbrød
25 g Smør
50 g Små salat fx mizunasalat
4 spsk Grov piccalilly

Pynt

Spiselige blomster

Sådan gør du

  • Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op.
  • Skræl aspargesene i tynde strimler på langs med en tyndskræller.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg salaten herpå.
  • Fordel først den grove piccalilly, og så fiskefileterne på de 4 stykker brød, pynt med aspargesstrimler og blomster - og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6996 kJ / 1672 kcal

Næringsindhold pr. 100g

808 kJ / 193 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 20,3 % 9,6 g
Kulhydrat: 45,7 % 21,8 g
Fedt: 34 % 7,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-paneret-fisk/