Smuldrekage med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Mangler du inspiration til en frisk dessert? Så pøv denne opskrift med ananas og sprød smuldrekage! Den knaser og behager både krop og sjæl.

Ingredienser

Dessert til 4

Antal portioner

Ananaskompot

  • ½ frisk ananas
  • 4 spsk sukker
  • 1 dl æblejuice
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 4 spsk sukker
  • 100 g koldt smør i mindre stykker
  • 50 g lyse rosiner

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Ananaskompot

Skræl ananassen ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt, at du fjerner de brune "prikker". Flæk ananassen og fjern stokken. Skær ananskødet i 1 cm tern og kom dem i en sauterpande sammen med sukker og æblejuice. Kog blandingen ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og kog kompotten uden låg, i ca. 15 min. eller til der kun er lidt væske tilbage.

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost. Kom ananaskompotten og rosinerne i 4 smurte ovnfaste portionstærteforme. Drys smuldredejen over og bag desserten på en plade midt i ovnen, til dejen er gylden og sprød.

Server kagen lun med iskold flødeskum.

Tip

Kom mel, sukker og koldt smør i en foodprocessor og hak et kort øjeblik, til dejen ligner revet ost.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 54 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: