Smuldrekage med ananas
1 timer

Smuldrekage med ananas

Mangler du inspiration til en frisk dessert? Så pøv denne opskrift med ananas og sprød smuldrekage! Den knaser og behager både krop og sjæl.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smuldrekage med ananas

Mangler du inspiration til en frisk dessert? Så pøv denne opskrift med ananas og sprød smuldrekage! Den knaser og behager både krop og sjæl.

Dessert til 4

Antal portioner

Ananaskompot

  • ½ frisk ananas
  • 4 spsk sukker
  • 1 dl æblejuice
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 4 spsk sukker
  • 100 g koldt smør i mindre stykker
  • 50 g lyse rosiner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Ananaskompot

Skræl ananassen ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt, at du fjerner de brune "prikker". Flæk ananassen og fjern stokken. Skær ananskødet i 1 cm tern og kom dem i en sauterpande sammen med sukker og æblejuice. Kog blandingen ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og kog kompotten uden låg, i ca. 15 min. eller til der kun er lidt væske tilbage.

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost. Kom ananaskompotten og rosinerne i 4 smurte ovnfaste portionstærteforme. Drys smuldredejen over og bag desserten på en plade midt i ovnen, til dejen er gylden og sprød.

Server kagen lun med iskold flødeskum.

Tip

Kom mel, sukker og koldt smør i en foodprocessor og hak et kort øjeblik, til dejen ligner revet ost.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 54 %
Print