Sneglebrød med kardemomme

1 time 5 min
Sneglebrød med kardemomme

Alle elsker snegle - og især nybagte!

Ingredienser

Dej

50 g Smør
3 dl Vand
25 g Gær
100 g Kvark, A38 eller yoghurt
2 spsk Sukker
½ spsk Groft salt
125 g Pizzamel (ca. 2 dl)
475 g Hvedemel (ca. 8 dl)

Fyld

150 g Blødt smør
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt ingefær

Pynt

1 spsk Perlesukker

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt bradepanden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 25 min.

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt vand og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold ca. 150 g hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

  • Rør smør, sukker, kardemomme og ingefær sammen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner. Rul den første portion ud til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm). Smør halvdelen af fyldet på dejpladen. Rul, fra den lange side, dejpladen til en roulade. Skær rouladen i skiver (a ca. 2 cm). Gentag udrulningen med resten af dejen. Stil sneglene tæt, i en stor bradepande med bagepapir (ca. 35 x 40 cm). Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 min. Drys sneglebrødet med perlesukker og bag midt i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17172 kJ / 4104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1267 kJ / 303 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 55,4 % 41,3 g
Fedt: 37,5 % 12,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sneglebrod-med-kardemomme/