Chokoladebrød med kardemomme
1 time 5 min
•
Bag et lækkert chokoladebrød med kardemomme. Spis chokoladebrødet lunt - det smager næsten som kage!
Ingredienser
Dej
2½ dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
375 g
Hvedemel (ca. 6½ dl)
|
|
50 g
Blødt smør i mindre stykker
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Stødt kardemomme eller stødte frø fra ca. 25 hele kardemommekapsler
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Fyld
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
50 g
Finthakket mørk chokolade
|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
Pensling
Mælk
|
---|
Pynt
Flormelis
|
---|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Sådan laver du chokoladebrødet
Følger du fremgangsmåden i denne opskrift, får du et ensartet snoet brød, men du kan nemt variere mønstret ved at lege med dejen - det har vi gjort. Prøv fx at sno dejen om sig selv, før du snor de to halvdele sammen. Eller del rullen på langs, så du får et kig til chokoladestriberne. Du kan også lade rullen forblive én lang rulle, som du kan "binde knuder" på, du kan lade tykkelsen på rullen variere osv. Alt er tilladt - det er bare at bruge fantasien!
Du kan erstatte chokoladefyldet med 3 spsk nutella for en lidt sødere variant af brødet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11495 kJ / 2747 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1297 kJ / 310 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 7,2 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 58,8 % | 44,9 g |
Fedt: | 34 % | 11,9 g |