Chokoladebrød med kardemomme

Chokoladebrød med kardemomme

60+ min
Lækkert chokoladebrød med smag af kardemomme. Spis chokoladebrødet lunt - det smager næsten som kage!

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld den i en røreskål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca. 5 min. eller til den er smidig. Brug evt. en røremakine.
  • Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 40 min.
Fyld
  • Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved jævn varme.
  • Tilsæt flormelis og kakao og rør blandingen glat.
Sådan laver du chokoladebrødet
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en rektangel (ca. 30 x 50 cm).
  • Fordel fyldet på dejen og rul den sammen på den lange led. Læg rullen i fryseren i 5-10 min. - det er lettere at arbejde videre, når chokoladefyldet er afkølet. Del rullen på midten og sno de to ruller sammen (læs mere under tip).
  • Buk enderne ind under dejen og læg den i en aflang form (ca. 1½ liter). Stil formen tildækket og lad den efterhæve lunt i ca. ½ time.
  • Pensl med mælk og bag brødet midt i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
  • Pynt med sigtet flormelis.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Skønne grovboller til morgenbordet.

Grovbirkes
1 time
Grovbirkes
(57)
Velbekomme!
Tips

Følger du fremgangsmåden i denne opskrift, får du et ensartet snoet brød, men du kan nemt variere mønstret ved at lege med dejen - det har vi gjort. Prøv fx at sno dejen om sig selv, før du snor de to halvdele sammen. Eller del rullen på langs, så du får et kig til chokoladestriberne. Du kan også lade rullen forblive én lang rulle, som du kan "binde knuder" på, du kan lade tykkelsen på rullen variere osv. Alt er tilladt - det er bare at bruge fantasien!

Variation

Du kan erstatte chokoladefyldet med 3 spsk nutella for en lidt sødere variant af brødet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11539 kJ / 2758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1297 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,2 % 5,5 g
Kulhydrat: 58,8 % 44,8 g
Fedt: 34 % 11,9 g

Ingredienser

Dej
Mælk
2½ dl
Gær
25 g
Hvedemel (ca. 6½ dl)
375 g
Blødt smør i mindre stykker
50 g
Sukker
4 spsk
Stødt kardemomme eller stødte frø fra ca. 25 hele kardemommekapsler
2 tsk
Groft salt
¼ tsk
Fyld
Blødt smør
50 g
Finthakket mørk chokolade
50 g
Flormelis
3 spsk
Kakaopulver
1 spsk
Pensling
Mælk
Pynt
Flormelis