Chokoladebrød med kardemomme
60+ min

Chokoladebrød med kardemomme

Lækkert brød med smag af kardemomme og chokolade. Spis det lunt, og det smager næsten som kage!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladebrød med kardemomme

Lækkert brød med smag af kardemomme og chokolade. Spis det lunt, og det smager næsten som kage!

12 skiver

Antal portioner
  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 50 g blødt smør i mindre stykker
  • 4 spsk sukker
  • 1½ tsk stødte kardemommefrø (fra ca. 25 hele kapsler)
  • ¼ tsk groft salt

Fyld

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g blødt smør
  • 3 spsk flormelis
  • 1 spsk kakao

Pensling

  • mælk

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld den i en røreskål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca. 5 min. eller til den er smidig. Brug evt. en røremakine. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 40 min.

Fyld

Hak imens chokoladen fint og smelt den over et vandbad eller ca. 1 min. i mikroovn. Tilsæt smør og rør til smørret er smeltet. Tilsæt flormelis og kakao og rør blandingen glat.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en rektangel (ca. 30 x 50 cm). Fordel fyldet på dejen og rul den sammen på den lange led. Del rullen på midten og sno de to ruller sammen (læs mere under tip). Buk enderne ind under dejen og læg den i en aflang form (ca. 1½ liter). Stil formen tildækket og lad den efterhæve i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag brødet midt i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist. Pynt med sigtet flormelis.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Følger du fremgangsmåden i denne opskrift, får du et ensartet snoet brød, men du kan nemt variere mønstret ved at lege med dejen - det har vi gjort. Prøv fx at sno dejen om sig selv, før du snor de to halvdele sammen. Eller del rullen på langs, så du får et kig til chokoladestriberne. Du kan også lade rullen forblive én lang rulle, som du kan "binde knuder" på, du kan lade tykkelsen på rullen variere osv. Alt er tilladt - det er bare at bruge fantasien!

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 33 %
Print