Sneglebrød med kardemomme

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Alle elsker snegle - og især nybagte!

Ingredienser

40 små sneglebrød

Antal portioner

Dej

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær

Pynt

  • 1 spsk perlesukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt vand og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold ca. 150 g hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Rør smør, sukker, kardemomme og ingefær sammen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner. Rul den første portion ud til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm). Smør halvdelen af fyldet på dejpladen. Rul, fra den lange side, dejpladen til en roulade. Skær rouladen i skiver (a ca. 2 cm). Gentag udrulningen med resten af dejen. Stil sneglene tæt, i en stor bradepande med bagepapir (ca. 35 x 40 cm). Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 min. Drys sneglebrødet med perlesukker og bag midt i ovnen.

Bagetid

Sæt bradepanden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 25 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 37 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: