Sød kartoffelmos med sprød top

Sød kartoffelmos med sprød top

1 time
En cremet og syrnet sød kartoffelmos, toppet med knasende quinoa, kartoffelskræl og finthakket purløg. Cremefraiche i kombination med sød kartoffel, smager fantastisk. Server den søde kartoffelmos med sprød top som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/sod-kartoffelmos-med-sprod-top/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn.

  • Vask og skræl den søde kartoffel. Fordel skrællerne, quinoa og salt på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen.
  • Skær kartoflen i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre uden låg. Tag gryden af varmen og mos kartoflerne med fx en kartoffelstøder. Stil gryden tilbage på varmen, rør cremefraiche og salt i. Varm hurtigt kartoffelmosen igennem ved jævn varme.
  • Server den søde kartoffelmos med letknuste kartoffelskræller, quinoa og purløg på toppen.

Mosen kan serveres til stegt flæsk, skinke, hamburgerryg og kålpølser med fx ristet rugbrød til.

Energiindhold for hele retten:

3505 kJ / 838 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 7,4 % 1,7 g
Kulhydrat: 66,1 % 14,8 g
Fedt: 26,5 % 2,7 g

Ingredienser

1 Sød kartoffel (ca. 750 g)
½ spsk Rød quinoa
¼ tsk Groft salt
1½ dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt
½ dl Fintklippet purløg