Sød mos med sprød topping - Opskrifter - Arla

Sød mos med sprød topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

30 min

Denne søde kartoffelmos kan spises af selv de mindste. Saucen med kapers og sprøde kartoffelstykker giver en god konsistens og smag til retten.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • kviste af kruspersille

Hertil

  • 4 grillede hakkebøffer
  • 240 g ristet grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kartofler og persillerødder i mindre stykker. Kom dem i en gryde med kogende vand og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Damp dem tørre. Mos kartofler og persillerødder evt. med en kartoffelstøder eller et piskeris. Tilsæt fløde, salt, peber og evt. lidt kogevand - til mosen har en passende konsistens. Smag til.

Sprød topping

Skær kartoflen i små tern og kom dem i en lille gryde sammen med fløde og kapers. Bring saucen i kog under omrøring og kog den i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt persille. Smag til.

Anret mosen i et fad og hæld flødesaucen over. Pynt med persillekviste og server sammen med brød og grillede hakkebøffer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: