Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.

Ingredienser

Æble- og nøddefyld

15 g Smør
½ spsk Honning
½ tsk Stødt kanel
150 g Æbler i mindre stykker, fx gråsten
50 g Hasselnøddekerner i grove stykker

Mynteflødeskum

1½ dl Piskefløde
½ dl Finthakkede mynteblade

Soufflé

10 g Smør til formene
4 spsk Sukker til formene
50 g Smør
50 g Hvedemel
1 dl Piskefløde
1 dl Vand
1 spsk Sukker
3 Æg

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Æble- og nøddefyld

  • Lad smørret smelte i en pande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt honning, kanel og æbler og steg dem i ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Vend nødderne heri og hæld fyldet i en skål.

Mynteflødeskum

  • Pisk fløde og mynte til et let skum og stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Soufflé

  • Smør 4 små ovnfaste skåle (a ca. 3 dl) med smør og drys dem med sukker - det er vigtigt at de er smurt og drysset over alt. Og det er vigtigt at der ikke kommer noget på kanterne når du fylder dem. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde uden at det bruner. Pisk melet heri og kog det godt sammen i ca. 1 min. Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt og kog, stadig under omrøring i ca. 1 min. Lad blandingen køle let af. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej og vend det krydrede æblefyld heri. Fold æggehviderne i dejen og fordel den i de smurte forme. Bag souffléerne midt i ovnen i 17-20 min. ved 200° - traditionel ovn. Luk ikke ovnen op under bagningen - så falder de sammen. Server straks med mynteflødeskum. Pynt med mynte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10111 kJ / 2417 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1109 kJ / 265 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6,1 % 4 g
Kulhydrat: 23,6 % 15,4 g
Fedt: 70,3 % 21,1 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/souffle-med-abler-nodder-og-mynteflodeskum/