Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

20 min
Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

Sådan gør du

Rugbrødscroutoner
  • Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og honning og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.
  • Pisk skyr, kærnemælk og citronsaft sammen i en stor skål. Anret koldskålen i 4 skåle med jordbær, melon, mynte og rugbrød og server straks.
Velbekomme!
Variation

Få en pink udgave ved at udskifte melonen med jordbær og lav en puré. Blend 150 g jordbær med 1 spsk akaciehonning fra toppingen. Vend jordbærpureen i koldskålen og server den med friske jordbær, mynte og rugbrødscroutoner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4233 kJ / 1012 kcal

Næringsindhold pr. 100g

307 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 21 % 3,8 g
Kulhydrat: 63,4 % 11,4 g
Fedt: 15,6 % 1,3 g
Relateret video
Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrøg og mynte

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

Ingredienser

Rugbrødscroutoner
Mørkt rugbrød i små tern
150 g
Smør
15 g
Akaciehonning
2 spsk
2½ dl
Kærnemælk
½ liter
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Jordbær i kvarte
250 g
Kantalupmelon i små tern eller kugler
150 g
Fintstrimlede friske mynteblade
3 spsk