Spaghetti med grillede grøntsager

Spaghetti med grillede grøntsager

30 min
Kulørte og saftige grillede grøntsager til pasta. Spaghetti med grillede grøntsager går rent ind hos både børn og voksne.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-grillede-grontsager/

Sådan gør du

Spaghetti
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Grillede grøntsager
  • Fordel hokkaidoskiverne på en bageplade med alufolie og pensl med ca. ½ spsk af olien. Grill dem øverst i ovnen. Tag hokkaidoerne ud og hold dem varme mellem 2 tallerkener.
  • Pensl auberginerne på begge sider med resten af olien og læg dem på bagepladen sammen med de halve tomater.
  • Grill auberginer og tomater øverst i ovnen i ca. 5 min. Tag pladen ud, vend aubergineskiverne og grill gøntsagerne færdige de sidste 5 min.
Drys
  • Mos osten let.
  • Kom den afdryppede spaghetti i et stort fad og fordel de grillede grøntsager på toppen. Drys med ost, persille og citronpeber.
Grill for hokkaido
  • Ca. 5 min.
Grill for auberginer og tomater
  • Ca. 10 min.

Vil du have lidt mere fedme i retten, kan du servere olivenolie ved siden af, som I selv kommer på.

Energiindhold for hele retten:

8963 kJ / 2142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 17,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 53,5 % 13,4 g
Fedt: 28,8 % 3,3 g

Ingredienser

Spaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret fuldkornsspaghetti
Grillede grøntsager
½ Uskrællet hokkaido græskar i meget tynde skiver (ca. 300 g)
1 spsk Olivenolie
1 Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
300 g Cocktailtomater i halve (ca. g)
Drys
200 g Salatost i tern
3 dl Grofthakkede blade af bredbladet persille
1 tsk Citronpeber