Spaghetti i ovn
1 timer

Spaghetti i ovn

Nem og lækker opskrift på vegetarisk spaghetti i ovn. Den al dente spaghetti gratineres sammen med lækre grøntsager og cremet ostesauce - prøv den.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti i ovn

Nem og lækker opskrift på vegetarisk spaghetti i ovn. Den al dente spaghetti gratineres sammen med lækre grøntsager og cremet ostesauce - prøv den.

Antal portioner
  • 300 g tørret spaghetti
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt

Grøntsager

  • 25 g smør
  • 1 aubergine i tern (ca. 300 g)
  • 1 grøn squash i tern (ca. 300 g)
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostesauce

Fremgangsmåde:

Kom spaghetti i kogende vand tilsat salt, og kog den i ca. 10 min. Den skal være mør uden at virke blød. Hæld spaghettien til afdrypning i en sigte.

Grøntsager

Smelt smørret i en gryde. Svits grøntsagerne heri i få min. Tilsæt tomatpure, vand og krydderier. Kog grøntsagerne ved svag varme under låg i ca. 5 min. Smag til.

Ostesauce

Skær flødeosten i mindre stykker. Bland flødeost, mælk og hvidløg sammen i en tykbundet gryde. Varm saucen op under omrøring, til flødeosten er smeltet og saucen varm. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Læg spaghettien i bunden af en ovnfast fad, og fordel grøntsagerne ovenpå. Tryk dem let ned i spaghettien. Hæld ostesaucen over retten, og dæk overfladen med osteskiver. Gratiner retten nederst i ovnen.

Gratinering

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 32 %
Print