Spaghetti med broccoli og chili
30 min

Spaghetti med broccoli og chili

Nem og velsmagende pastaret med smeltet ost....italiensk mad når den er bedst - i al sin enkelthed.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med broccoli og chili

Nem og velsmagende pastaret med smeltet ost....italiensk mad når den er bedst - i al sin enkelthed.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti, fx fuldkorn

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 3 dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Kom spaghettien tilbage i gryden.

Lad imens halvdelen af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt broccoli og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt salt og de 3 dl kogevand og damp broccolien ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Vend broccoli og væde, ost og resten af smørret sammen med spaghettien. Hæld retten i en stor varm skål og server straks.

Tip

Vil man have en meget stærk ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilifrugterne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
Print