Speltbrød med dild og ost (koldhævet)
60+ min

Speltbrød med dild og ost (koldhævet)

Dejligt madbrød med speltmel og smuldret salt ost. Godt til suppe, pølsebord eller på et buffetbord.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltbrød med dild og ost (koldhævet)

Dejligt madbrød med speltmel og smuldret salt ost. Godt til suppe, pølsebord eller på et buffetbord.

12 skiver pr. brød

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Udrør gær i vand og tilsæt salt, olie og dild. Rør melet i lidt efter lidt, rør dejen godt ind imellem - og tilsæt til sidst ost. Ælt dejen sammen på bordet til en ret fast dej. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 12 timer, gerne mere. Form dejen til et brød og lad det efterhæve på en plade med bagepapir i 1½ time. Før bagning pensles brødet med lidt vand med en dråbe olivenolie. Rids brødet og bag det midt i ovnen. Skru ned og bag brødet færdigt, stadig midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 20 %
Print