Spidskålspasta med ristede kikærter

45 min
Spidskålspasta med ristede kikærter

De ristede kikærter giver et dejligt, sprødt drys på denne grønne pastaret.

Ingredienser

2 dåser Kikærter i lage (ca. 800 g)
1 spsk Olivenolie
50 g Græskarkerner
400 g Blommer i tern
4 liter Vand
4 tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx fusilli bucati
4 dl Ostesauce
400 g Strimlet lilla spidskål eller meget fintstrimlet rødkål
4 dl Blade af bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel kikærterne på en plade med bagepapir og vend dem med olie. Bag kikærterne øverst i ovnen, i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min. Fordel græskarkerner og blommer i hver sin side af en anden plade med bagepapir. Bag dem nederst i ovnen, de sidste 5 min. af bagetiden ved 225° - varmluft.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den straks tilbage i gryden. Tilsæt pastasauce og spidskål og varm godt igennem. Kom persille i (gem lidt til pynt) og smag til.
  • Bland de bagte kikærter, græskarkerner og blommer med hvidløg og salt. Kom pasta, kål og ostesauce i en stor varm skål lagvis med kikærteblandingen. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12181 kJ / 2911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 17,1 % 4,3 g
Kulhydrat: 57,4 % 14,4 g
Fedt: 25,5 % 2,9 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spidskalspasta-med-ristede-kikarter/