Spinatpandekager
30 min

Spinatpandekager

Lækre pandekager med kyllingepølser - et godt alternativ til franske hotdogs.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spinatpandekager

Lækre pandekager med kyllingepølser - et godt alternativ til franske hotdogs.

Antal portioner
  • 250 g friske spinatblade
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • ½ liter mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk fintrevet muskatnød
  • 25 g smør - smeltet
  • 8 kogte kyllingepølser (ca. 480 g)

Tilbehør

  • 300 g groftrevet gulerødder
  • 300 g groftrevet rødbeder
  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Damp spinaten, tryk vandet af fx i et dørslag og hak den groft.

Rør mel og 2 dl af mælken sammen til en jævn blanding. Rør resten af mælken i sammen med spinat, æg, salt og muskatnød. Vend til sidst det smeltede smør i dejen. Bag ca. 8 tykke pandekager ved jævn varme til de er lysebrune på begge sider.

Rul spinatpandekagerne sammen om de kogte pølser. Anret dem sammen med rodfrugtssalaten og server med brød til.

Tip

Pandekagerne smager også godt kolde dagen efter.

Tips

Rester er gode i en madpakke.
Du kan også bruge alm. stegte wienerpølser eller nogle gode oksepølser.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 36 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 19 %
  • Fiber: 35,5 g
Print