Sprængt kalkunbryst med grøn sauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Savner du inspiration til en lækker hovedret? Så prøv opskriften på sprængt kalkunbryst med grøn sauce - så er du sikret magert kød og masser af smag.

Ingredienser

Antal portioner

Saltlage

  • 200 g fint salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 liter vand
  • 1 kg kalkunbryst

Kogning af kalkunbryst

  • 1¾ liter vand
  • 1 zittauerløg
  • 2 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 1 skrællet gulerod

Grøn sauce

  • 25 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk tørret estragon
  • 2 dl friske kviste af kruspersille
  • 2 dl friske dildkviste
  • 3 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler og enten
  • 900 g gulerødder, broccoli eller bønner

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltlage

Opløs salt og sukker i vandet og læg kalkunbrystet ned i lagen. Hold kødet nede i saltlagen med en tallerken. Stil kalkunbrystet tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

Kogning af kalkunbryst

Tag kalkunbrystet op af saltlagen og læg det i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog. Fjern skummet og tilsæt løg, nelliker, laurbær-blade og gulerod. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag gryden af varmen og lad kalkunbrystet hvile i kogelagen i ca. 10 min.

Grøn sauce

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 2 min. Tilsæt bouillon. Kom blandingen i et blenderglas sammen med estragon, persille og dild. Blend i ca. 15 sek. Hæld blandingen tilbage i gryden. Rør cremefraiche og mel sammen og kom det i saucen sammen med salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag den til.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: