Sprængt kalkunbryst med grøn sauce
60+ min

Sprængt kalkunbryst med grøn sauce

Savner du inspiration til en lækker hovedret? Så prøv opskriften på sprængt kalkunbryst med grøn sauce - så er du sikret magert kød og masser af smag.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprængt kalkunbryst med grøn sauce

Savner du inspiration til en lækker hovedret? Så prøv opskriften på sprængt kalkunbryst med grøn sauce - så er du sikret magert kød og masser af smag.

Antal portioner

Saltlage

  • 200 g fint salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 liter vand
  • 1 kg kalkunbryst

Kogning af kalkunbryst

  • 1¾ liter vand
  • 1 zittauerløg
  • 2 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 1 skrællet gulerod

Grøn sauce

  • 25 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk tørret estragon
  • 2 dl friske kviste af kruspersille
  • 2 dl friske dildkviste
  • 3 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler og enten
  • 900 g gulerødder, broccoli eller bønner

Fremgangsmåde:

Saltlage

Opløs salt og sukker i vandet og læg kalkunbrystet ned i lagen. Hold kødet nede i saltlagen med en tallerken. Stil kalkunbrystet tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

Kogning af kalkunbryst

Tag kalkunbrystet op af saltlagen og læg det i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog. Fjern skummet og tilsæt løg, nelliker, laurbær-blade og gulerod. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag gryden af varmen og lad kalkunbrystet hvile i kogelagen i ca. 10 min.

Grøn sauce

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 2 min. Tilsæt bouillon. Kom blandingen i et blenderglas sammen med estragon, persille og dild. Blend i ca. 15 sek. Hæld blandingen tilbage i gryden. Rør cremefraiche og mel sammen og kom det i saucen sammen med salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag den til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 37 %
Print