Sprængt oksebryst med æblesalat
30 min
•
Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.
Ingredienser
Æblesalat
|
1
Æble, fx elstar (ca. 125 g)
|
|
|---|---|
|
1¼ dl
Creme fraiche 38%
|
|
|
2 spsk
Forårsløg i tynde ringe
|
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
|
1 tsk
Honning
|
|
|
2 spsk
Fintrevet peberrod
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 skiver
Fuldkornsrugbrød
|
|
|---|---|
|
¼ liter
Icebergsalat
|
|
|
8 skiver
Sprængt oksebryst
|
Pynt
|
Strimler af frisk peberrod
|
|
|---|---|
|
Fintsnittet top af forårsløg
|
Sådan gør du
Æblesalat
Ved serveringen
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
740 kJ / 177 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 11,9 g |
| Kulhydrat: | 11,4 g |