Sprængt oksebryst med æblesalat

30 min
Sprængt oksebryst med æblesalat

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Ingredienser

Æblesalat

1 Æble, fx elstar (ca. 125 g)
1¼ dl Creme fraiche 38%
2 spsk Forårsløg i tynde ringe
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Honning
2 spsk Fintrevet peberrod
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Fuldkornsrugbrød
¼ liter Icebergsalat
8 skiver Sprængt oksebryst

Pynt

Strimler af frisk peberrod
Fintsnittet top af forårsløg

Sådan gør du

Æblesalat

  • Skær æblet i tern. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.

Ved serveringen

  • Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.

Tip

  • Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4692 kJ / 1121 kcal

Næringsindhold pr. 100g

738 kJ / 176 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 26,3 % 11,4 g
Fedt: 59,5 % 11,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprangt-oksebryst-med-ablesalat/