Sprængt skovdue med lun linsesalat og peberrodscreme
60+ min

Sprængt skovdue med lun linsesalat og peberrodscreme

Det kræver lidt tid at lave denne ret, men den er alle anstrengelserne værd!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprængt skovdue med lun linsesalat og peberrodscreme

Det kræver lidt tid at lave denne ret, men den er alle anstrengelserne værd!

Antal portioner

Skovduer, dagen før

  • 4 unge skovduer (ca. 250 g)
  • 2 spsk groft salt
  • 1 spsk hakkede blade af frisk timian
  • 1 spsk hakkede friske rosmarinblade

Selve dagen

  • 250 g andefedt (kan købes i større supermarkeder)
  • 1 liter vand
  • 1 spsk vildtbouillon, fx touch of taste

Lun linsesalat

  • 200 g grønne linser, fx fra Puy
  • 15 g smør
  • 175 g pillede perleløg
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 3 gulerødder i strimler
  • 4 grofthakkede tomater
  • 6 dl vand
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 dl blade af bredbladet persille
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Peberrodscreme

Fremgangsmåde:

Skovduer, dagen før

Skyl, rens og tør duerne godt. Skær lårene af, skær de yderste vingeled og ryggen af duerne (gem ryg og vingeled til saucen). Læg bryststykker og lår i et fad, og drys med salt, timian og rosmarin. Stil fadet tildækket i køleskabet i ca. 12 timer.

Selve dagen

Børst det overflødige salt af lårene og tør dem godt i køkkenrulle. Kom andefedt og lår i en gryde og kog lårene ved svag varme i ca. 35 min. eller til de er møre.

Kom imens vand, bouillon, ryg og vingeled fra duerne i en gryde. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. Sigt bouillonen over i en ren gryde. Læg bryststykkerne ned i den varme bouillon og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag kødet op og hold det varmt. Kog bouillonen ind ved kraftig varme til der er ca. 4 dl tilbage.

Lun linsesalat

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg til de begynder at tage farve. Tilsæt linser, gulerødder, halvdelen af tomaterne og vand. Lad linserne koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min, eller til de er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og tilsæt resten af tomaterne, peberfrugt, olivenolie, balsamico, persilleblade, salt og peber. Smag til.

Peberrodscreme

Kog bouillonen fra duerne og piskefløden til der er ca. 4 dl. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og hæld den i cremen under omrøring. Kog cremen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag til. Saucen må ikke koge efter peberroden er tilsat.

Ved serveringen

Steg duelårene et kort øjeblik på en varm, tør pande til skindet er gyldent. Anret bryststykkerne ovenpå den lune linsesalat sammen med de sprøde duelår. Server den varme sauce til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Merlot, cabernet sauvignon Pomerol, Frankrig

Til denne spændende franske ret, skal der serveres en stor vin. I Pomerol-distriktet i Bordeaux er hoveddruen merlot, og vinen herfra vil være det bedste valg særligt pga tilbehøret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt