Sprød æblestang

1 time
Fryseegnet
Sprød æblestang

Æblestang med smuttede mandler, rosiner og kanel - ikke helt en klassisk Apfelstrudel, men lige så god. En apfelstrudel er traditionelt en filodejs-kage fra Østrig - en aflang rulle med fyld af æble, sukker, kanel, rosiner og rasp. Vores version består af hjemmelavet dej - og så er fyldet spicet op med både mandler og citronskal. Og glem endelig ikke flødeskummet!

Ingredienser

Dej

150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
25 g Smeltet afkølet smør
½ Æg - sammenpisket (ca. 1½ spsk)
½ dl Vand

Fyld

25 g Smeltet smør
5 Skrællede æbler i både, fx coxorange
50 g Grofthakkede, smuttede mandler
1 tsk Revet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Rosiner
1 tsk Stødt kanel

Pensling

25 g Smeltet smør

Pynt

Flormelis

Tilbehør

2½ dl Piskefløde pisket til skum

Sådan gør du

Dej

  • Kom mel, smeltet smør og æg i en skål og bland det sammen, til det ligner revet ost.
  • Tilsæt vand og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen.
  • Lad den hvile tildækket med fx et låg et lunt sted i ca. ½ time.

Fyld

  • Vend alle ingredienser til fyldet sammen i en skål.
  • Rul dejen meget tyndt ud til en firkant (ca. 37 x 45 cm) på et meldrysset bord. Læg dejen på en plade med bagepapir.
  • Læg fyldet i en stribe midt på dejen (ca. 9 x 38 cm).
  • Fold dejenderne ind og luk siderne omkring fyldet. Vend lukningen nedad.
  • Pensl æblestangen med smør og bag den midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200°.

Ved serveringen

  • Drys den lune æblestang med flormelis.

Kan fryses før pensling og bagning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10820 kJ / 2586 kcal

Næringsindhold pr. 100g

859 kJ / 205 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 5,1 % 2,6 g
Kulhydrat: 32 % 16,2 g
Fedt: 62,9 % 14,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-ablestang/