Sprød æblestang
1 time
Fryseegnet
•

Æblestang med smuttede mandler, rosiner og kanel - ikke helt en klassisk Apfelstrudel, men lige så god. En apfelstrudel er traditionelt en filodejs-kage fra Østrig - en aflang rulle med fyld af æble, sukker, kanel, rosiner og rasp. Vores version består af hjemmelavet dej - og så er fyldet spicet op med både mandler og citronskal. Og glem endelig ikke flødeskummet!
Ingredienser
Dej
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
25 g
Smeltet afkølet smør
|
|
½
Æg - sammenpisket (ca. 1½ spsk)
|
|
½ dl
Vand
|
Fyld
25 g
Smeltet smør
|
|
---|---|
5
Skrællede æbler i både, fx coxorange
|
|
50 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
|
1 tsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
3 spsk
Rosiner
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Pensling
25 g
Smeltet smør
|
---|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
2½ dl
Piskefløde pisket til skum
|
---|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Ved serveringen
Kan fryses før pensling og bagning.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10820 kJ / 2586 kcal
Næringsindhold pr. 100g
859 kJ / 205 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 5,1 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 32 % | 16,2 g |
Fedt: | 62,9 % | 14,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
