Sprød æblestang
1 time
Fryseegnet
•
Æblestang med smuttede mandler, rosiner og kanel - ikke helt en klassisk Apfelstrudel, men lige så god. En apfelstrudel er traditionelt en filodejs-kage fra Østrig - en aflang rulle med fyld af æble, sukker, kanel, rosiner og rasp. Vores version består af hjemmelavet dej - og så er fyldet spicet op med både mandler og citronskal. Og glem endelig ikke flødeskummet!
Ingredienser
Dej
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
|---|---|
|
25 g
Smeltet afkølet smør
|
|
|
½
Æg - sammenpisket (ca. 1½ spsk)
|
|
|
½ dl
Vand
|
Fyld
|
25 g
Smeltet smør
|
|
|---|---|
|
5
Skrællede æbler i både, fx coxorange
|
|
|
50 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
|
|
1 tsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
3 spsk
Rosiner
|
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Pensling
|
25 g
Smeltet smør
|
|---|
Pynt
|
Flormelis
|
|---|
Tilbehør
|
2½ dl
Piskefløde pisket til skum
|
|---|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kan fryses før pensling og bagning.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
860 kJ / 205 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,6 g |
| Protein: | 2,6 g |
| Fedt: | 14,6 g |
| Kulhydrat: | 16,2 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.