Sprøde ingefærsmåkager med citroncreme
60+ min

Sprøde ingefærsmåkager med citroncreme

Små og sprøde småkager krydret med ingefær og lagt sammen om en frisk citroncreme af kvark. Minder om de populære whoppies. Yndige og perfekte til kaffen.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde ingefærsmåkager med citroncreme

Små og sprøde småkager krydret med ingefær og lagt sammen om en frisk citroncreme af kvark. Minder om de populære whoppies. Yndige og perfekte til kaffen.

40 stk

Antal portioner

Ingefærsmåkager

  • 150 g blødt smør
  • 175 g brun farin (ca. 3 dl)
  • ¾ dl mørk sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel, sigtet (ca. 3¾ dl)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk bagepulver

Citroncreme

Fremgangsmåde:

Ingefærsmåkager

Pisk smør, brun farin, sirup og vaniljesukker sammen til det er luftigt. Tilsæt æg og pisk godt. Bland mel, ingefær og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud i stænger. Del hver stang i 20 stykker og tril dem til kugler. Fordel dem på 4 stykker bagepapir og pres dem let flade. Bag kagerne to plader af gangen og lad dem køle af på en bagerist.

Citroncreme

Vend forsigtigt kvark sammen med flormelis og de øvrige ingredienser. Fordel cremen på halvdelen af de afkølede kager - brug med fordel en sprøjtepose. Læg den anden halvdel på som top og pres kagerne let sammen, så cremen når næsten ud til kanten.

Bagetid

10-12 min. ved 175° - varmluft ovn.

Tips

Opbevar ingefærsmåkagerne i en lufttæt dåse og cremen på køl - så er det nemt inden servering at lægge det antal kager sammen du behøver. Når kagerne er lagt sammen holder de sig sprøde i op til 2 timer.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 37 %
Print