Laktosefrie småkager
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Krydrede laktosefrie småkager med fyld af pistacienødder, hasselnødder og pomerans - eller hvad du ellers kan lide. Fyldet kan nemlig varieres efter smag og behag. Pomerans er en appelsinlignende citrusfrugt med intens orangesmag. Bedst kendt er den kandiserede variant fra supermarkeder, men endnu bedre er syltede pomeransskaller, som fås i specialbutikker, fx i nogle helsekostforretninger.
Ingredienser
Småkagedej
250 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
---|---|
125 g
Flormelis
|
|
2 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1½ tsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
½ tsk
Stødt hvid peber
|
|
250 g
Koldt, laktosefri smør
|
|
75 g
Grønne usaltede pistacienødder
|
|
25 g
Hasselnøddekerner
|
|
50 g
Syltet eller kandiseret pomeransskal
|
2 spsk
Sesamfrø
|
|
---|---|
2 spsk
Sorte sesamfrø
|
Sådan gør du
Småkagedej
Bag de nemme småkager
Lad de rå dejruller blive i fryseren og bag småkagerne efterhånden som de skal spises.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17244 kJ / 4121 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2098 kJ / 501 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 4,9 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 37 % | 45,7 g |
Fedt: | 58,1 % | 32,9 g |