Sprøde ingefærsmåkager
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Nem småkagedej der røres sammen og sættes på bageplade med en ske - oplagt når der er børn med i køkkenet.
Ingredienser
2
Æg
|
|
---|---|
10 g
Gær
|
|
125 g
Blødt smør
|
|
300 g
Sukker (ca. 3½ dl)
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
1 tsk
Natron
|
|
1 spsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
Sådan gør du
I stedet for natron kan du bruge 2 tsk bagepulver. Ingefærsmåkagerne kan gemmes i en kagedåse i ca. 1 uge. Du kan skifte stødt ingefær og nellike ud med henholdsvis kanel og kardemomme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13983 kJ / 3342 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1641 kJ / 392 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 5 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 63,8 % | 61,6 g |
Fedt: | 31,2 % | 13,9 g |