Sprøde kager med jordbærflødeskum

45 min
Sprøde kager med jordbærflødeskum

Disse dekorative jordbærkager er gode til eftermiddags- eller aftenkaffen og er nemme at lave.

Ingredienser

100 g Blødt smør
25 g Brun farin (ca. ½ dl)
75 g Sukker (ca. 1 dl)
100 g Havregryn
¾ dl Jordbærmarmelade
1¾ dl Piskefløde
4 spsk Flormelis
250 g Jordbær

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200°.

  • Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  • Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.

Ved serveringen

  • Læg kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Pynt med flormelis og lidt jordbærskiver. Server resten af jordbærrene til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10604 kJ / 2534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1240 kJ / 296 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 2,5 % 1,8 g
Kulhydrat: 44,4 % 32,4 g
Fedt: 53,1 % 17,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kager-med-jordbarflodeskum/