Sprøde ruller med vildt og thaibasilikum
45 min

Sprøde ruller med vildt og thaibasilikum

Når det asiatiske køkken møder det nordiske.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde ruller med vildt og thaibasilikum

Når det asiatiske køkken møder det nordiske.

Antal portioner
  • 300 g hjortefilet eller mørbrad
  • 100 g bønnespirer
  • 4 kviste thai-basilikum
  • 4 kviste mynte
  • ¾ tsk groft salt
  • 12 plader forårsrulledej (ca. 21,5 x 21,5 cm)
  • 1 æggehvide
  • 1½ dl rapsolie

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Skær kødet ud i strimler og bland det med spirer, plukkede urter og krydder med salt.

Læg dejen med en spids ned mod dig selv. Læg en ca. 12 cm stribe af fyldet på midten af dejen og pensel kanten med æggehvide. Tag dejen med spisen ned mod dig selv og læg den henover fyldet. Læg derefter de to spidser af dejen ude i siderne, ind imod midten. Rul rullen stramt som en cigar, der er ca. 15 cm lang og 2 cm bred - gentag med resten af rullerne. Dybsteg rullerne i varmt olie i 2-3 min. Læg rullerne på fedtsugende papir.

Server de sprøde ruller straks med sød chilisauce og yoghurt.

Tip

Forårsrulledej kan købes hos den asiatiske købmand (der plejer at være en tegning på dej pakken som viser hvordan, man laver en forårsrulle).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Syrah Maipo Valley, Chile

Her skal serveres en rødvin med både sødme og urtet karakter. En oversøisk vin på syrah-druen, fx fra Chile eller Australien vil være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam