Sprøde sommerkager med kold hyldeblomstskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Disse skønne kager er en variant af den klassiske engelske biscuit. Fyldt med lag af dejlige hyldeblomster og serveret med kold hyldeblomstskum.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner

  • 4 hyldeblomstskærme
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 125 g koldt smør i tern
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker

Pensling

  • 1 spsk smeltet smør

Pynt

  • ½ spsk perlesukker

Kold hyldeskum

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ryst hyldeskærmene fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmene og stil til side. Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og kør i ca. 2 sek. Tilsæt smør og kør i yderligere ca. 5 sek. Tilsæt kærnemælk og kør i ca. 5 sek. Dejen skal hænge let sammen og der skal være tydelige klumper af smør.

Læg dejen på en meldrysset bord, ælt den 4-5 gange og rul den ud til en firkant (ca. 20 x 20 cm). Drys med hyldeblomster og sukker på 2/3 af dejen (ca. 7 x 20 cm). Fold dejen sammen i tre lag, således at den del der er uden fyld, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 20 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 2 gange. Skær dejen i 12 stykker. Læg stykkerne på en plade med bagepapir, pensl med smør og drys med perlesukker. Bag de sprøde sommerkager midt i ovnen.

Kold hyldelomstskum

Pisk fløden til let skum. Tilsæt hyldeblomstsaft og pisk i yderligere 10-15 sek.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13996 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag