Sprøde sommerkager med kold hyldeblomstskum
45 min

Sprøde sommerkager med kold hyldeblomstskum

Disse skønne kager er en variant af den klassiske engelske biscuit. Fyldt med lag af dejlige hyldeblomster og serveret med kold hyldeblomstskum.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde sommerkager med kold hyldeblomstskum

Disse skønne kager er en variant af den klassiske engelske biscuit. Fyldt med lag af dejlige hyldeblomster og serveret med kold hyldeblomstskum.

12 stykker

Antal portioner
  • 4 hyldeblomstskærme
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 125 g koldt smør i tern
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker

Pensling

  • 1 spsk smeltet smør

Pynt

  • ½ spsk perlesukker

Kold hyldeskum

Fremgangsmåde:

Ryst hyldeskærmene fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmene og stil til side. Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og kør i ca. 2 sek. Tilsæt smør og kør i yderligere ca. 5 sek. Tilsæt kærnemælk og kør i ca. 5 sek. Dejen skal hænge let sammen og der skal være tydelige klumper af smør.

Læg dejen på en meldrysset bord, ælt den 4-5 gange og rul den ud til en firkant (ca. 20 x 20 cm). Drys med hyldeblomster og sukker på 2/3 af dejen (ca. 7 x 20 cm). Fold dejen sammen i tre lag, således at den del der er uden fyld, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 20 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 2 gange. Skær dejen i 12 stykker. Læg stykkerne på en plade med bagepapir, pensl med smør og drys med perlesukker. Bag de sprøde sommerkager midt i ovnen.

Kold hyldelomstskum

Pisk fløden til let skum. Tilsæt hyldeblomstsaft og pisk i yderligere 10-15 sek.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13996 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print