Sprøde sommerkager med koldt hyldeblomstskum

Sprøde sommerkager med koldt hyldeblomstskum

45 min
Disse skønne kager er en variant af den klassiske engelske biscuit. Fyldt med lag af dejlige hyldeblomster og serveret med kold hyldeblomstskum.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Ryst hyldeskærmene fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmene og stil til side. Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og kør i ca. 5 sek. Tilsæt smør og kør i yderligere ca. 5 sek. Tilsæt kærnemælk og kør i ca. 5 sek. Dejen skal hænge let sammen og der skal være tydelige klumper af smør.
  • Læg dejen på en meldrysset bord, ælt den 4-5 gange og rul den ud til en firkant (ca. 20 x 20 cm). Drys med hyldeblomster og sukker på 2/3 af dejen (ca. 7 x 20 cm). Fold dejen sammen i tre lag, således at den del der er uden fyld, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 20 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 2 gange. Skær dejen i 12 stykker. Læg stykkerne på en plade med bagepapir, pensl med smør og drys med perlesukker. Bag de sprøde sommerkager midt i ovnen.
Kold hyldelomstskum
  • Pisk fløden til let skum. Tilsæt hyldeblomstsaft og pisk i yderligere 10-15 sek.
Energiindhold for hele retten:

13682 kJ / 3270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1416 kJ / 339 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,7 % 3,9 g
Kulhydrat: 36,9 % 30,7 g
Fedt: 58,4 % 22,3 g

Ingredienser

4 Hyldeblomstskærme
300 g Hvedemel (ca. 5¼ dl)
2 spsk Sukker
3 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Fint salt
125 g Koldt smør i tern
1½ dl Kærnemælk
1 spsk Sukker
Pensling
1 spsk Smeltet smør (ca. spsk)
Pynt
½ spsk Perlesukker
Kold hyldeskum
2½ dl Piskefløde
2 spsk Koncentreret hyldeblomstsaft