Stærk rispilaf med karry og ananas

30 min
Stærk rispilaf med karry og ananas

Rispilaf er en dejlig krydret risret, hvor risene koges med krydderier og grøntsager. I denne opskrift er rispilaffen med bl.a. kikærter, ærter og ananas, der laves som en one pot ret. Super nemt!

Ingredienser

20 g Smør
2 tsk Karry
½ tsk Cayennepeber
2 dl Løse ris, parboiled
4 Grofthakkede løg (ca. 300 g)
2 Store grofthakkede fed hvidløg
3 dl Grøntsagsbouillon
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
1 dåse Kikærter i lage (ca. 240 g)
200 g Frosne ærter
200 g Salatost i tern - afdryppet
200 g Frisk ananas i stave

Pynt

Ristede sesamfrø
Frisk koriander

Tilbehør

Sød chilisauce

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt karry og lad det bruse af.
  • Svits ris, løg og hvidløg ca. 1 min. og kom bouillon, chilisauce og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 18 min.
  • Dræn kikærterne og tilsæt dem sammen med ærterne de sidste 5 minutter af risenes kogetid.
  • Vend ostetern og ananas i retten.
  • Pynt med sesamfrø og korianderblade og server, evt. med ekstra chilisauce.

I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8151 kJ / 1948 kcal

Næringsindhold pr. 100g

481 kJ / 115 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,5 % 4,7 g
Kulhydrat: 49,7 % 14,1 g
Fedt: 33,8 % 4,4 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stark-rispilaf-med-karry-og-ananas/